INTRODUKTION

Fordyb dig i håndværksfagene

I vores værkstedsbygning er der træværksted i den ene halvdel, mens den anden del af bygningen indeholder et metal- og motorværksted. Motor-afdelingen har stor port, der er en lift, drejebænk m.m. Træafdelingen har diverse maskiner til save-, høvle- og pudsearbejde, ligesom der er drejebænke.

I det hele taget er mulighederne mange i de flotte og veludstyrede værksteder. Værkstederne danner rammen om et rigtig godt miljø, hvor du kan afprøve dine egne evner og lære en masse nyt. Du vil møde engagerede undervisere og kammerater, der vil noget, og derigennem også lære en masse nyt.

HÅNDVÆRK OG DESIGN HØRER SAMMEN

NØV's næste klassiker

Her lærer vi at designe og skabe vores egne møbler. Vi laver en masse kreative aktiviteter, der fører os fra den lille idé til et færdigt produkt. Vi kan lave alt fra et lille skærebræt til en sovesofa.
Undervisningen foregår både i klasselokalet, hvor vi kan skabe idéer, tegne, og lave modeller; og i skolens værksteder, hvor vi sammen bygger vores designs.
Faget møder jer der, hvor I er, og der er både plads til dem, der vil tegne og tænke sig til den gode idé, og dem, der hellere vil bygge sig frem.

NØV 2019 265
NYD DUFTEN AF TRÆ

Trædesign

Der arbejdes i begyndelsen med mindre opgaver, for at du kan lære nye samleteknikker og bruge de nødvendige værktøjer og redskaber. Senere kan du alt efter evner, anlæg og fantasi fremstille lamper, reoler, borde, stole mm.

I vores drejehjørne er der mulighed for at prøve trædrejning og fremstille alt fra små lysestager til større skåle. Der arbejdes med spånplader, limtræ, fyr, bøg, eg, og evt. andre træsorter efter behov. Har du lyst til at give ”gamle” møbler, lamper mm. nyt liv, kan du også arbejde med re-design i faget.

NØV 2019 266
FOR DIG DER SYNES AT MOTORER ER INTERESSANTE

Motorlære

I motorlære arbejder vi med motorer og relateret teknik. Vi arbejder både praktisk og teoretisk. Faget er for dig, der synes motorer er interessante og gerne vil vide mere om dem. Det vigtigste er, at du har lyst til at lære. Vi skal lære at skille/samle en motor. Vi arbejder med vedligeholdelse, fejlfinding og reparation. Dette gælder både for 2-takts-motorer, 4-takts-motorer og større dieselmotorer. Når du har lært det mest grundlæggende, må du gerne medbringe egne ting at arbejde med. Er du interesseret i mekanik og teknik, er motorlære noget for dig. Vi arbejder altid projektorienteret, og du lærer at overskue de forskellige ”skridt”, fra dit projekt begynder, til det bliver færdigt.

Du får tilbudt at tage svejsecertifikat (§ 17 sikkerhedskursus), så du rent sikkerhedsmæssigt må svejse. Du vil lære de mest grundlæggende teknikker og får mulighed for at modtage undervisning i både CO2-svejsning og elektrodesvejsning. Du får også et indblik i gevindteknik, slibning, overfladebehandling og arbejde med metaldrejebænk.

Alle på motorlæreholdene må gerne efter de første 14 dage på skolen medbringe et eller andet, der trænger til et mekanisk eftersyn. Vi vil dog gerne dette sker efter aftale med din lærer i faget.

NØV 2019 150
DET GAMLE HÅNDVÆRK

Smedning

I smedning lærer vi de grundlæggende smedeteknikker og prøver kræfter med at bearbejde rødglødende jern fra essen. Lysestager, grillspyd, mejsler og knive er noget af det vi stifter bekendtskab med. Du får mulighed for at prøve kræfter med blødt jern og stål. Vi lærer desuden noget om jerns egenskaber, og hvordan det opfører sig, når vi arbejder med det i en esse.

Lysestage 2 Scaled
LÆR AT LAVE MAD

Bagning og kokkeri

Dette er også et håndværk, som du har mulighed for at dygtiggøre dig i på Nøvlingskov. At få noget godt at spise synes vi alle om, og så er det helt perfekt, hvis du selv kan fremstille den gode og velsmagende menu.

I Bagning og kokkeri tryller vi med både dej og grøntsager. Vi skal bage spændende brød, lave kreative kager, koge lækre supper, tilberede eksotiske kødretter, vegetarretter og meget mere. Måske bliver dette fag første skridt mod deltagelse i Den store bagedyst eller mod titlen Mesterkok.

CYY04656 (1)
GI' MIG NOGET AT LAVE

Praktisk arbejde

Praktisk arbejde er et tilbud til dig, der trænger til at bruge hænderne og samtidig hjælpe pedellerne med forefaldende arbejde ude og inde, samt småreparationer på bygninger og inventar.

63E57954 405F 46D6 A233 Ac0c8de37c75 1
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked