CYY04348

Dagsrytmen

Vi ønsker, du må få et godt skoleår på Nøvlingskov Efterskole. For at dette kan lade sig gøre, er det nødvendigt, at du føler dig ansvarlig for det daglige liv på skolen.

INTRODUKTION

Fælles om trivsel og ansvar

Alle er fælles om ansvaret og om opgaverne, både når det drejer sig om det faglige arbejde, rengøring og madlavning, og når der planlægges fester.

I løbet af et skoleår er der mange særlige dage og uger med projektopgaven, Innovations-Brobygnings-Opgaven, Ten Sing, praktik, ture osv. Men også i løbet af en ganske almindelig dag på Nøvlingskov Efterskole sker der meget.

Læs mere om skolen

For at give alle den bedste dagsrytme, for at have fokus på den enkeltes trivsel og for at dyrke fællesskabet, har vi på Nøvlingskov Efterskole blandt andet denne mobilpolitik:

Mobiltelefon

Vi fastsætter regler for brugen, men primært drejer det sig om fokus på trivsel samt at vise nærvær, lyst til samvær, hensyn og benytte telefonen, hvor og når det ikke forstyrrer andre.

De første 2 uger er mobilfrie. Lad den blive hjemme eller aflever ved ankomst. Har man brug for at ringe hjem, sker det gennem os og telefon på lærerværelset.

Derefter indfinder dagligdagen sig på alle måder og i forhold til mobilbrug er det:

Mobiler med isat simkort afleveres i et mobilhotel ved foden af trappen på vej til aftenandagt kl. 18.55, hvor de bliver låst inde. Aftenen og natten er dermed mobilfri og det vil styrke fællesskab og nattesøvn og give pause.

Til eftermiddagsforfriskningen kan mobilen hentes og må være i lommen. I spisesal, foredragssal og i undervisningen er den ikke fremme, for her er vi fælles med hinanden og ikke på skærm. I weekender på skolen og på ture har man sin mobil selv, med mindre andet aftales.

Undersøgelser viser, at der er en klar sammenhæng imellem, hvor stressede unge føler sig, og hvor meget de bruger deres mobiltelefoner, specielt til at tjekke sociale medier.
Vi vil rigtig gerne have en hverdag på skolen, hvor det ikke er telefoner og sociale medier, der styrer. Derfor har vi opsat nogle regler som skal hjælpe os til en hverdag uden mobilstress - en hverdag hvor vi taler sammen og er mentalt til stede i fællesskabet.

Når vi opsætter regler, så er det fordi, vi vil prøve løsninger af for den enkeltes og alles trivsel, i stedet for blot at tale om problemet.

Vi forventer naturligvis, at elever og forældre bakker op om dette. Og husk at efterskolelivet er meget mere end mobiltelefon.

DAGLIGDAGEN

Sådan ser et døgn på Nøvlingskov ud

Her kan du finde vores dagsrytme.

Tidligere elever siger, at dagsrytmen er noget af det, man virkelig kommer til at savne, når man er kommet hjem igen :)

NØV 2019 61
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked