BLIV ELEV
Bliv en del af fællesskabet
Sådan bliver du elev
Det er nemt at blive elev på Nøvlingskov. Du skal blot udfylde nedenstående formular.
Det er gratis at blive skrevet op på vores efterskole. Året før du gerne vil starte på Nøvlingskov Efterskole, modtager I en skolekontrakt og samtykkeerklæring, der skal udfyldes, og samtidigt skal I indbetale depositum.
Læs mere om økonomi længere nede på siden.
DER ER VENTELISE PÅ DRENGEPLADSER I 9. KLASSE I 23/24.
DER ER VENTELISTE PÅ DRENGEPLADSER I 10. KLASSE I 24/25.
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Bliv godt klædt på
Økonomi
Skoleopholdet 2023/24 koster brutto kr. 2.625 pr. uge. Prisen inkluderer alt hvad du får brug for, som f.eks. skoletøjspakken, online ordbøger, Office 365-pakken, fri afbenyttelse af skolens vaskeri, Blå Bog, udlandstur og andre ture.
Dog skal der betales, hvis man som elev i 10. kl. ønsker at deltage i skolens rejseprojekt, hvor turen går til Armenien, hvor vi har et samarbejde med YMCA i Spitak. Der er en egenbetaling på kr. 8.500.
Desuden har vi et skiinstruktør-valgfag, der inkluderer undervisning og 3 ekstra dage på ski, inden resten af elevholdet kommer. Der er et begrænset antal pladser for øvede skiløbere på dette valgfagshold og det koster kr. 1.600.
Fra bruttobeløbet skal der trækkes tilskud fra staten. Dette tilskud er det samme uanset valg af efterskole.
Inden beregningen af statstilskuddet kan man i indkomstgrundlaget fratrække et beløb for hver søskende under 18 år.
Hvis man ønsker at sammenligne vores pris med andre skoler, så skal man blot tage forskellen i ugeprisen og gange med 42 uger. Husk at spørge om ugeprisen inkluderer alt og om evt. gebyrer og fulde depositum tilbagebetales.
Skolepenge betales i 7 rater: juni(inden skolestart), september, oktober, november, februar, marts og april.
Regn ud hvad det koster for dig at gå på efterskole
Her: Hvad koster det kan du læse mere om, hvordan prisen for et efterskoleophold bliver beregnet. På Efterskolernes webside kan du finde en nøjagtig udregning af, hvad du skal betale for at gå på efterskole. Du kan også finde en forklaring på, hvordan elevstøtten udregnes på denne side.
Støttemuligheder
Det er muligt at søge lokal efterskolestøtte. Tildeling af støtten baseres på en konkret, individuel vurdering, og i denne vurdering kan der indgå flere faktorer, f.eks.:
- At familiens sociale situation er præget af sygdom, arbejdsløshed eller lignende. Måske kædet sammen med en betydelig indtægtsnedgang.
- At familien er kommet i klemme pga. eventuelle uhensigtsmæssigheder i elevstøttereglerne.
- Ønsket om at hjælpe en elev til gennemførelse af efterskoleopholdet, selv om familien rammes af økonomiske problemer i løbet af skoleåret.
- Andre forhold
Tildeling vil ske, når vi på skolen har et samlet overblik over ansøgere til det enkelte skoleår. Støtten vil typisk være i intervallet kr. 2.000,- til kr. 8.000,-.
Der skal fremsendes en kortfattet ansøgning til skolen med begrundelse og dokumentation for ansøgningen.
Pakkeliste
- Sygesikringsbevis medbringes og opbevares af eleven selv. Beviset skal være aktiveret til lånebrug på E-reolen
- Rejsekort – skal bl.a. bruges i forbindelse med praktik/brobygning
- Pas og blåt sygesikringsbevis skal være klar til udlandstur i foråret.
- Bærbar pc medbringes gerne ved skoleårets start.
- Skolen giver adgang til ordbogen.com, Office-pakken og GoogleDocs. Sørg selv for antivirus – fx Windows Defender el. Bitdefender
- Passer, fyldt penalhus, tegnetrekant m/vinkelmåler og lommeregner (minimum på niveau med Texas TI-30) medbringes.
- Skolen udleverer ved årets start et ringbind med faneblade. Papir udleveres efter behov.
- Drikkedunk og krus (og evt. andet service) til brug i elevkøkken og på værelset.
- Dyne, pude, linned og topmadras eller rullemadras skal medbringes. Desuden anbefaler vi, at du medbringer et tæppe til at lægge over sengen om dagen.
- Vækkeur – det er dit eget ansvar at komme op om morgenen. Hvis du benytter din mobil, så sluk den eller sæt den på flytilstand – din alarm virker alligevel.
- Sikkerhedssko skal benyttes i metalværkstedet – ingen adgang uden.
- Regntøj medbringes, da vi hver morgen - uanset vejret - er på en kort løbe-/gåtur.
- Cykel skal medbringes, - den skal måske bruges allerede de første dage. Vi anbefaler altid brug af cykelhjelm, og på fællesture forlanger vi det. Cykellygter er en selvfølge.
Afmærkning af alt tøj og samtlige ejendele er meget vigtig!
Desuden medbringes følgende: - Stor pose eller kurv til snavset tøj, bedrollers til opbevaring af ting under sengen, toiletartikler, idrætstøj og -sko, evt. fodboldstøvler, gerne egen badmintonketsjer – især hvis du skal have faget, evt. arbejdstøj/gammelt tøj (som må blive ”ødelagt”), solide travesko, ”klip-klappere” eller andre hjemmesko til indendørs brug.
NØV-orienteringshæfte A-Å
Er du interesseret i at blive elev på Nøvlingskov, kan du med fordel læse "NØV orienteringshæfte A-Å", der dels fortæller om vores ordens- og samværsregler og forhåbentlig også giver svar på mange af de spørgsmål, man som elev eller forældre kan have før et efterskoleophold.
For forældre
Nøvlingskov Efterskole er et godt sted at være. Fællesskabet er i højsædet, og her er plads til forskellighed. Eleverne kan udforske sig selv, sine interesser og holdninger, samtidig med at eleverne får en lang række oplevelser sammen med sine nye efterskolevenner.
Eleverne udfordres fagligt og menneskeligt i et fællesskab, der bygger på åbenhed, tillid, medansvar og det kristne livs- og menneskesyn.