BLIV ELEV

Bliv en del af fællesskabet

Sådan bliver du elev

Det er nemt at blive elev på Nøvlingskov. Du skal blot udfylde nedenstående formular.

Det er gratis at blive skrevet op på vores efterskole. Året før du gerne vil starte på Nøvlingskov Efterskole, modtager I en skolekontrakt og samtykkeerklæring, der skal udfyldes, og samtidigt skal I indbetale depositum.

Læs mere om økonomi længere nede på siden.

VI HAR IKKE FLERE LEDIGE DRENGEPLADSER I 22/23, MEN I ER VELKOMNE TIL AT BLIVE SKREVET PÅ VENTELISTE VED AT UDFYLDE NEDENSTÅENDE FORMULAR. 

VI HAR ENKELTE LEDIDGE PIGEPLADSER I 22/23.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Bliv godt klædt på

Økonomi

Skoleopholdet 2022/23 koster brutto kr. 2.550 pr. uge. Prisen inkluderer alt hvad du får brug for, som f.eks. skoletøjspakken (6 dele - vælg én af de langærmede trøjer), online ordbøger, Office 365-pakken, fri afbenyttelse af skolens vaskeri, Blå Bog, udlandstur og andre ture.

Dog skal der betales, hvis man som elev i 10. kl. ønsker at deltage i skolens rejseprojekt, hvor turen går til Myanmar (denne tur er aflyst i 22/23 - vi arbejder på et alternativ). Desuden har vi et ski-valgfag, der inkluderer undervisning og 3-4 ekstra dage på ski, inden resten af elevholdet kommer. Der er et begrænset antal pladser for øvede skiløbere på dette valgfagshold og det koster kr. 1.000.

Fra bruttobeløbet skal der trækkes tilskud fra staten. Dette tilskud er det samme uanset valg af efterskole.

Inden beregningen af statstilskuddet kan man i indkomstgrundlaget fratrække et beløb for hver søskende under 18 år.

Hvis man ønsker at sammenligne vores pris med andre skoler, så skal man blot tage forskellen i ugeprisen og gange med 42 uger. Husk at spørge om ugeprisen inkluderer alt og om evt. gebyrer og fulde depositum tilbagebetales.

Regn ud hvad det koster for dig at gå på efterskole

Her: Hvad koster det kan du læse mere om, hvordan prisen for et efterskoleophold bliver beregnet. På Efterskolernes webside kan du finde en nøjagtig udregning af, hvad du skal betale for at gå på efterskole. Du kan også finde en forklaring på, hvordan elevstøtten udregnes på denne side.

Pakkeliste

 • Sygesikringsbevis medbringes og opbevares af eleven selv. Beviset skal være aktiveret til lånebrug på E-reolen - https://ereolen.dk/
 • Rejsekort – skal bl.a. bruges i forbindelse med praktik/brobygning
 • Pas og blåt sygesikringsbevis skal være klar til udlandstur i foråret.
 • Bærbar pc medbringes gerne ved skoleårets start. Skolen giver adgang til ordbogen.com, Office-pakken og GoogleDocs. Sørg selv for antivirus – fx
 • Windows Defender el. https://www.bitdefender.com/solutions/free.html
 • USB-stik, passer, fyldt penalhus, tegnetrekant m/vinkelmåler og lommeregner (minimum på niveau med Texas TI-30) medbringes.
 • Skolen udleverer ved årets start 1 ringbind med faneblade. Papir udleveres efter behov.
 • Drikkedunk og krus (og evt. andet service) til brug i elevkøkken og på værelset.
 • Dyne, pude, linned, og rullemadras skal medbringes. Desuden anbefaler vi, at du medbringer et tæppe til at lægge over sengen om dagen.
 • Vækkeur – det er dit eget ansvar at komme op om morgenen.
 • Sikkerhedssko er et must i metalværkstedet.
 • Regntøj medbringes, da vi hver morgen - uanset vejret - er på en kort løbe-/gåtur.
 • Cykel skal medbringes, - den skal måske bruges allerede de første dage. Vi anbefaler altid brug af cykelhjelm, og på fællesture forlanger vi det.
 • Cykellygter er en selvfølge

Afmærkning af alt tøj og samtlige ejendele er meget vigtig!

Desuden medbringes følgende:

Stor pose eller kurv til snavset tøj, bedrollers til opbevaring af ting under sengen, toiletartikler, idrætstøj og -sko, evt. fodboldstøvler, evt. arbejdstøj/gammelt tøj (som må blive ”ødelagt”), solide travesko, ”klip-klappere” eller andre hjemmesko med fast bund til indendørs brug.

NØV-orienteringshæfte A-Å

Er du interesseret i at blive elev på Nøvlingskov, kan du med fordel læse "NØV orienteringshæfte A-Å", der dels fortæller om vores ordens- og samværsregler og forhåbentlig også giver svar på mange af de spørgsmål, man som elev eller forældre kan have før et efterskoleophold.

For forældre

Nøvlingskov Efterskole er et godt sted at være. Fællesskabet er i højsædet, og her er plads til forskellighed. Eleverne kan udforske sig selv, sine interesser og holdninger, samtidig med at eleverne får en lang række oplevelser sammen med sine nye efterskolevenner. 

Eleverne udfordres fagligt og menneskeligt i et fællesskab, der bygger på åbenhed, tillid, medansvar og det kristne livs- og menneskesyn. 

"Det bedste ved NØV er helt klart fællesskabet. Jeg har virkelig fået mange nye venner - venner på en helt anden måde end før, fordi man kommer til at kende hinanden så godt."

Christian, tidligere elev på Nøvlingskov Efterskole

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked