INTRODUKTION

For dem der elsker sport

På Nøvlingskov har du mulighed for at få 7-8 timers idræt om ugen. Undervisningen foregår i Nøv Boxen, i vores lidt mindre hal og på skolens boldbaner. Om aftenen og i weekenden er der rig mulighed for at dyrke mere sport - der er altid elever i gang i hallerne.

EN FANTASTISK EFTERSKOLESPORT

Volleyball

Har du spillet volleyball før, eller vil du prøve noget nyt, kan du hurtigt løfte dit niveau, så det bliver rigtig sjovt at spille volleyball.

I undervisningen bliver du præsenteret for mange forskellige småspilsøvelser, grundslagstræning, tekniske og taktiske færdigheder, samt kampnært spil.

Ret hurtigt vil du kunne opleve glæden ved at mestre spillet, og få meget ud af at spille med dine kammerater, uanset om I alle er på samme niveau.

Både i undervisningen og om aftenen er der rig mulighed for at boltre sig på vores fem indendørs volleyballbaner og den udendørs beachvolleybane.

Vi deltager i Vestjysk Mesterskab for efterskoler og spiller desuden mod andre efterskoler ved flere stævner i løbet af året.

284996461 4968722199903781 1860310218804069283 N
HVOR ALLE KAN VÆRE MED

Badminton

Valgfaget er uanset niveau eller tidligere erfaring et super badmintontilbud til netop dig. Vores nye hal er perfekt til at opdage eller udvikle dine skills med ketsjer og fjerbold. Du vil blive udfordret teknisk og taktisk, forbedre din hurtighed og kondition, komme omkring alle spillets facetter og opleve et godt fællesskab omkring badmintonspillet både som valgfag og evt. dermed også som en fed aftenaktivitet.

Skolen deltager i diverse stævner mod andre efterskoler. Som noget særligt har vi gennem et samarbejde med den lokale badmintonklub endnu et tilbud til dig, som bare gerne vil mere badminton. Herigennem kan du træne med lokale spillere i det nærliggende Skibbild-Nøvling Idrætscenter, og samarbejdet åbner også op for deltagelse i diverse stævner under DGI.

Badminton
VI GÅR OP I FODBOLD

Fodbold

På Nøv går vi op i fodbold. Det gælder både piger og drenge. Vi træner kondition, teknik, taktik og spilforståelse, og gennem træning og kampe ønsker vi at give dig nogle super gode oplevelser og udvikle dit fodboldtalent.

Fodbold spilles året rundt. Udendørs fodbold (efterår og forår) foregår typisk på skolens egne nyanlagte 11-, 8- og 3-mandsbaner, men også på de to 11-mandsbaner, vi har til rådighed. Indendørs fodbold (vinter) foregår i vores store hal med bander.

Vi prioriterer højt at alle, som vælger fodbold, får mulighed for at spille kampe, og vi deltager i Vestjysk Mesterskab for efterskoler, endagsstævner og arrangerer kampe med lokale foreninger og andre efterskoler.

Faget egner sig til alle, som har lyst til at spille og komme i god fysisk form uanset niveau og erfaring.

285106067 4968721689903832 7460638693568851602 N
ALPINT SKILØB - JEG KAN IKKE FÅ NOK

Skiinstruktør

Er du vild med at løbe på ski, og drømmer du måske om at blive skiinstruktør, så har du nu chancen for begge dele.

På skivalgfaget kommer du til at undervise dine kammerater i skiløb, være med til at planlægge et undervisningsforløb og får tips og vejledning til at gøre dit eget skiløb bedre.

Når du vælger skivalgfaget;

- får du tre ekstra skidage
- underviser du mindst tre formiddage på vores fælles skitur
- kommer du i skiform i vores skitræning op til turen
- lærer du noget om at være instruktør / træner
- bliver du en bedre skiløber
- lærer du om sikkerhed, skiteknik og undervisningslære

Der er et begrænset deltagerantal på 18 deltagere - jævn fordeling af piger og drenge.
Det forventes, at du er en øvet skiløber – dvs. minimum tre skiture i bagagen og kan løbe sikkert på en rød piste.
Hvis der er flere ansøgere til faget end pladser, vil din personlige motivation være afgørende for, om du kan deltage på faget. Som udgangspunkt kan man ikke forvente at få skivalgfaget begge år, hvis man går på skolen i to år. 

Der er en egenbetaling på kr. 1.600, for de tre ekstra skidage.

Se video om valgfaget her

Se video fra skolens skitur i 2023 her

273676628 4668516886590982 7423741835997868540 N (1)
BRED OG EKSTREMT EFFEKTIV TRÆNING

Crossfit

Crossfit er for alle, som vil have en bred, generel og ekstremt effektiv træning. Det er den perfekte kombination af styrke og puls. Verdens bedste crossfitudøvere får endda lov til at kalde sig ”fittest on earth”. Crossfit kræver ingen forudsætninger, andet end at du har lyst til at træne og er klar på at give den gas.

Vi har en masse fedt udstyr, og du vil lære træningsøvelser som burpees, jumpsquats, tire flip, dødløft og meget mere. Til Crossfit arbejder vi både med og uden vægte og veksler mellem træning inde og ude. Vi kommer hele kroppen rundt og du er sikret dig sved på panden og højt humør.

Crossfit
KOM I FORM!

Girlpower

Girlpower er valgfaget for alle de sjove, seje og stærke tøser, som har lyst til at være en del af et valgfag for både krop og sjæl. Vi skal både være aktive og kreative, og så skal vi bryde grænser - men mest af alt skal vi have det sjovt! Du vil blive udfordret gennem forskellige teambuilding-aktiviteter, hvor vi kommer tættere på hinanden. Du får lov til at afprøve forskellige måder at være aktiv på. Og så vil der være tid til tøsehygge med bl.a. ansigtsmasker og massageøvelser. Der er plads til alle. Det vigtigste er bare, at man vil være med, og er klar på at have det sjovt med en masse andre søde piger.

Girlpower
DANMARKS STØRSTE IDRÆTSGREN

Fitness

Vær med til at dyrke Danmarks største idrætsgren! Fitness er for dig, som vil være sundere og stærkere og vil have det sjovt imens. Der er garanti for sved på panden og ømme muskler. I faget vil der være fokus på både styrketræning og konditionstræning, og du vil opleve en varieret og alsidig træning. Du vil prøve kræfter med forskellige former for styrkeløft, kredsløbstræning og koordinationsøvelser. I undervisningen vil du lære teori om træning, muskelopbygning og restitution, og du vil opnå en større indsigt i, hvordan du træner optimalt.

Nøvlingskov Efterskole (25 Of 66)
SAMMENHOLD OG GOD TRÆNINGSKULTUR

Håndbold

Håndbold er for både øvede og begyndere. Der er plads til dig, uanset om du har spillet håndbold hele dit liv eller gerne vil prøve det for første gang. I faget er der fokus på et stærkt sammenhold og en god træningskultur. Der arbejdes med både tekniske og taktiske færdigheder, og på at udvikle dig som håndboldspiller. For at skabe et godt og energisk træningsmiljø træner drenge og piger som udgangspunkt sammen.

I løbet af året arrangeres der træningskampe mod andre efterskoler, og vi deltager i mindst én efterskoleturnering.

242694970 4196559687120040 2520601374227558092 N
BESØG OS

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte,
samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

"For mig er Nøv et specielt sted. Jeg begyndte at gå på en skole med mennesker, jeg slet ikke kendte før, og efter rigtig kort tid fik jeg mange nye venner. Der er altid nogen man kan snakke med, hvis man har brug for det."

Martin, tidligere elev på Nøvlingskov Efterskole
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver.

Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge,
som gerne vil udforske og opleve livet sammen.

Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet.
Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked