INTRODUKTION

Profilfag 10. kl.

På 10. årgang bliver du præsenteret for en række profilfag, der kombinerer praktiske og teoretiske udfordringer. I løbet af skoleåret vælger man tre forskellige profilfag, og der er fire timers undervisning med profilfag i hver uge. Desuden er der i hver periode en hel dag, hvor man fordyber sig i sit fag og måske tager på tur for at opleve sider af faget, som ikke kan opleves hjemme på skolen.

TIL DIG SOM IKKE ER BANGE FOR AT TAGE FAT

"Det skal bygges væk"

I "Det skal bygges væk" arbejder vi med udvidelse og vedligeholdelse af aktivitetsmiljøet i vores egen skov (MTB-track, Crossfit og Outdoor elementer) og bygger forskellige ting til skolen.

Det indebærer alt fra at finde på nye ideer, bygge forhindringer/ elementer i træ og metal, sætte dem op i skoven og reparere eksisterende elementer og mountainbikestier. Vi skal som regel altid både have gang i skovlen og forskellige maskiner.

”Det skal bygges væk” er et fag for dig, som godt kan lide at fremstille noget og ikke er bange for at tage fat.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag.

Profilfaget "Det skal bygges væk" udbydes i 3. profilfagsperiode.

Bygge
RACE & EXPLORE NATURE

Adventure

Faget er for alle dem som godt kan lide at være aktive, prøve nye ting og overvinde grænser. Vi vil i Race-delen prøve kræfter med aktive sportsgrene som adventurerace, klatring, parkour, bike and run, livredning, mountainbike osv. Race er sjov og intens på den gode måde, og du bliver helt sikkert udfordret.

Den anden del af adventurefaget er Explore. Her skal vi opleve naturen på en mere rolig måde, sove i shelter eller i trætoppene, lave mad over bål, overleve i naturen, se på og lære om naturen.

Så har du lyst til at prøve nyt og udfordre dine egne grænser, så er adventure helt sikkert noget for dig.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Adventure" udbydes i 1. profilfagsperiode.

Adventure
FORDYB DIG I FYSISK AKTIVITET OG TRÆNING

Krop, kost og træning

Skolens to fitnesslokaler er omdrejningspunktet for ”Krop, kost og træning”. Du får lov at prøve kræfter med både styrkeløft, bodybuilding, løbetræning og crossfit. Profilfaget er for dig der vil træne hårdt samtidig med, at du lærer mere om træning. Vi vil lære teorier om styrke- og løbetræning, og i undervisningen har vi fokus på muskelopbygning, kondition, løfteteknikker og progression. Vi vil bruge tid på at lære om kostsammensætning og kostrådene, samt hvad kalorieover og -underskud kan gøre for din træning.

Fagets slutmål er, at du laver et træningsprogram til dig selv, ud fra den teori du lærer i undervisningen.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget ”Krop, kost og træning” ligger i 2. periode.

Armbøjninger
TIL DIG DER ER VILD MED IDRÆT

Alternativ idræt

Hvis du er glad for idræt og gerne vil prøve kræfter med lidt andre sportsgrene end dem, som den lokale fritidsklub oftest tilbyder, så skal du vælge alternativ idræt. Her vil vi prøve kræfter med idrætsgrene som Padel, Ultimate, Kin-ball, Flagfootball og meget mere.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag.

Profilfaget "Alternativ idræt" udbydes i 3. profilfagsperiode.

Alternativ Idræt
KREATIVT SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF VÆRKSTEDER

Håndværker MIX

MIX fordi vi i det her fag skal samarbejde på tværs af vores værksteder.

Du har måske lært at lave krukker i ler? Nu kan du komme op i træsløjd og lave et flot låg til din lerkrukke. Eller du har mod på at lave en flot bordplade i glas og efterfølgende gå i metal og svejse et stel.

På den måde skal du mixe mulighederne i vores forskellige værksteder og videreudvikle på de fag du har lært i løbet af dit efterskoleophold.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Dette fag ligger i 2. periode, hvor du har mødt mange forskellige kreative værkstedsfag.

NØV 2019 255
BESØG OS

Oplev valgfagene på egen krop

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte, samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

VI VIL GØRE NOGET

KlimAktiv

"Nogen burde gøre noget”- generationen er nu heldigvis blevet erstattet af ”Vi vil gøre noget”- generationen. Derfor er dette profilfag for dig, der vil blive klogere på at gøre noget og som gerne vil være med til at prøve ting af i praksis. Hvordan kan sund fornuft, bæredygtighed, genanvendelighed og kan-det-betale-sig gå hånd i hånd? Har vi råd til det? Har vi råd til at lade være?

"Vi har ikke arvet jorden fra vores forældre – vi har lånt den af vores børn", siger et gammelt indiansk ordsprog. Gerne lidt bedre, lidt grønnere, lidt klogere, lidt mere rentabel osv. – hvordan kan vi gøre det?

Vi sætter FN’s 17 verdensmål i spil og lader praktiske udfordringer krydse klinge med holdninger og teorier. Vi skal også være konkrete, og prøve ideer af i praksis.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "KlimAktiv" udbydes i 2. profilfagsperiode.

Klimakav
HVAD ER MODE OG KAN VI SELV DESIGNE?

Mode og design

Hvad er mode og kan vi selv designe? Det vil vi undersøge.

Vi fordyber os i en designproces, helt fra ide til færdigt produkt.

Faget sætter krav til håndværket og vil indeholde mange konkrete opgaver. Faget kan indeholde ting som, udstilling, designkonkurrence, besøg af en kunstner, modeopvisning, periodestudie, kunsthistorie, besøge udstillinger, fordybelse i en teknik mm.

Vi bestræber os på, at du får et godt produkt ud af faget.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Mode og Design" udbydes i 1. profilfagsperiode.

NØV 2019 183
BILEN I CENTRUM

NØV-bil

Faget vil indeholde teori og konkrete opgaver, som vil følge af, at ”bilen” bliver sat i centrum. Du kommer til at adskille bremser, arbejde med styrtøj, udstødning og kobling. Du må have din egen bil (markræser) med, eller en som skal repareres. Der bliver meget præcise regler for, hvornår og hvordan bilerne må køre på vores eget græsareal. Du skal kun vælge faget, hvis du har interesse for teknik og mekanik og har benzin i blodet. Det handler altså ikke så meget om at køre markræs, men mere om den bagvedliggende teknik.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget “NØV-bil” udbydes i 1. profilfagsperiode.

NØV 2019 175
DET HANDLER OM DIG OG DEN DU ER

Livsoplysning

Hvad kommer du til at møde i dit liv? Hvilke udfordringer kommer du ud for, og hvilke valg skal du træffe?

Hvad vil du gøre med dit liv; hvad er meningen med det hele?

Under overskriften: ”Fra vugge til grav” vil vi beskæftige os med nogle af de store spørgsmål og afgørende begivenheder i livet. Du vil blive præsenteret for en række personer og steder, der hver især får betydning i din fremtid. Undervejs bliver mange ting diskuteret med dig som aktiv deltager - herved bliver du uden tvivl klogere på dig selv og dine holdninger. Faget er en kombination af religion, filosofi, psykologi og etik.

”You have to be the change you want to see in the world”

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Livsoplysning" udbydes i 3. profilfagsperiode.

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzl0e2aenlc2jozhauanblzyisimvkaxrzijp7fx0=

"Det er fedt, at klasselokaler er åbne efter skoletid,
dvs at man må gå i musiklokalet og spille musik
eller gå i værkstedet og rode med sin knallert,
hvis man har lyst til det."

Producer film

Lav din egen film

I dette fag skal vi producere film. Vi skal have et helt filmhold med skuespillere, kameramænd, lydmænd og instruktører. I vil komme til at lave en film fra idé til det færdige produkt. Der vil gennem forløbet blive inddraget passende teori.

Faget vil afsluttes med at vi skal til Dolly Awards (Filmfestival for efterskoler), hvor vi forhåbentlig kan få en enkelt præmie eller to.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Lav din egen film" udbydes i 1. profilfagsperiode.

Film
FORDYB DIG I SANGSKRIVNING

Singer-songwriter

Drømmer du om at skrive din egen sang eller blive klog på, hvordan man skriver en sang, så har du her muligheden for at fordybe dig i sangskrivning. I dette profilfag vil du få en masse nye værktøjer til at komponere dine egne sange, ligesom du også vil blive klogere på stilarter, musikteori, noder osv.

Hvis du hellere vil fordybe dig i et instrument og forbedre dig musikalsk, kan du også vælge at have fokus på det.

Vi skal også arbejde i vores lydstudie, hvor du skal være med til at optage og redigere musikken.

I skal arbejde med selvstændige projekter og hjælpe hinanden med at komme i mål, så vi får en masse lækker lyd og smukke sange i ørerne.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Singer-songwriter" udbydes i 3. profilfagsperiode.

NØV 2019 100
BLIV KLOGERE PÅ LANDET

Rejseprojekt Myanmar - aflyst pga. covid19 og den politiske situation i Myanmar.

Vi rejser til Myanmar i uge 6 og 7 - et land i forandring. Landet, der har været styret af militæret, er for nyligt blevet demokratisk, hvilket gør landet særdeles interessant.

Hvis du vælger profilfaget Minglabar Myanmar, vil du blive klogere på demokrati-udvikling og opleve og forstå Sydøstasiens kultur gennem mødet med unge myanmesere. Vi bruger også tid på at indsamle penge til Minglabar Myanmar, som er et projekt startet af KFUM og KFUK og FDF. Projektets formål er at styrke unge frivilliges engagement i civilsamfundet.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Rejseprojekt Myanmar" udbydes i 2. profilfagsperiode.

Myanmar
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev