INTRODUKTION

Profilfag 10. kl.

På 10. årgang bliver du præsenteret for en række profilfag, der kombinerer praktiske og teoretiske udfordringer. I løbet af skoleåret vælger man tre forskellige profilfag, og der er fire timers undervisning med profilfag i hver uge. Desuden er der i hver periode en hel dag, hvor man fordyber sig i sit fag og måske tager på tur for at opleve sider af faget, som ikke kan opleves hjemme på skolen.

TIL DIG SOM IKKE ER BANGE FOR AT TAGE FAT

"Det skal bygges væk"

I "Det skal bygges væk" arbejder vi med udvidelse og vedligeholdelse af aktivitetsmiljøet i vores egen skov (MTB-track, Crossfit og Outdoor elementer) og bygger forskellige ting til skolen.

Det indebærer alt fra at finde på nye ideer, bygge forhindringer/ elementer i træ og metal, sætte dem op i skoven og reparere eksisterende elementer og mountainbikestier. Vi skal som regel altid både have gang i skovlen og forskellige maskiner.

”Det skal bygges væk” er et fag for dig, som godt kan lide at fremstille noget og ikke er bange for at tage fat.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag.

Profilfaget "Det skal bygges væk" udbydes i 3. profilfagsperiode.

Bygge
RACE & EXPLORE NATURE

Adventure

Faget er for alle dem som godt kan lide at være aktive, prøve nye ting og overvinde grænser. Vi vil i Race-delen prøve kræfter med aktive sportsgrene som adventurerace, klatring, militær forhindringsbane, bike and run, mountainbike osv. Race er sjov og intens på den gode måde, og du bliver helt sikkert udfordret.

Den anden del af adventurefaget er Explore. Her skal vi opleve naturen på en mere rolig måde, sove i shelters eller i trætoppene, lave mad over bål, overleve i naturen, se på og lære om naturen.

Så har du lyst til at prøve nyt og udfordre dine egne grænser, så er adventure helt sikkert noget for dig. Dette fag er meget mere end bål og skumfiduser.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Adventure" udbydes i 1. profilfagsperiode.

Adventure
FORDYB DIG I FYSISK AKTIVITET OG TRÆNING

Krop, kost og træning

Skolens to fitnesslokaler er omdrejningspunktet for ”Krop, kost og træning”. Du får lov at prøve kræfter med både styrkeløft, bodybuilding, løbetræning og crossfit. Profilfaget er for dig der vil træne hårdt samtidig med, at du lærer mere om træning. Vi vil lære teorier om styrke- og løbetræning, og i undervisningen har vi fokus på muskelopbygning, kondition, løfteteknikker og progression. Vi vil bruge tid på at lære om kostsammensætning og kostrådene, samt hvad kalorieover og -underskud kan gøre for din træning.

Fagets slutmål er, at du laver et træningsprogram til dig selv, ud fra den teori du lærer i undervisningen.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget ”Krop, kost og træning” ligger i 2. periode.

Armbøjninger
TIL DIG DER ER VILD MED IDRÆT

Alternativ idræt

Hvis du er glad for idræt og gerne vil prøve kræfter med lidt andre sportsgrene end dem, som den lokale fritidsklub oftest tilbyder, så skal du vælge alternativ idræt. Her vil vi prøve kræfter med idrætsgrene som Padel, Ultimate, Kin-ball, Flagfootball og meget mere.

Når du vælger dette fag, så siger du ja-tak til sved på panden, team-spirit og fysiske udfordringer.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag.

Profilfaget "Alternativ idræt" udbydes i 3. profilfagsperiode.

278729802 4890161321093203 6993708161264342554 N
KREATIVT SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF VÆRKSTEDER

Håndværker MIX

MIX fordi vi i det her fag skal samarbejde på tværs af vores værksteder.

Du har måske lært at lave krukker i ler? Nu kan du komme op i træsløjd og lave et flot låg til din lerkrukke. Eller du har mod på at lave en flot bordplade i glas og efterfølgende gå i metal og svejse et stel.

På den måde skal du mixe mulighederne i vores forskellige værksteder og videreudvikle på de fag du har lært i løbet af dit efterskoleophold.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Dette fag ligger i 2. periode, hvor du har mødt mange forskellige kreative værkstedsfag.

NØV 2019 255
BESØG OS

Oplev valgfagene på egen krop

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte, samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

VI VIL GØRE NOGET

KlimAktiv

"Nogen burde gøre noget”-generationen er nu heldigvis blevet erstattet af jeres egen ”Vi vil gøre noget”-generation. Derfor er dette profilfag for dig, der vil blive klogere på at gøre noget og som gerne vil være med til at prøve ting af i praksis. Hvordan kan sund fornuft, bæredygtighed, genanvendelighed og kan-det-betale-sig gå hånd i hånd? Har vi råd til det? Har vi råd til at lade være?

"Vi har ikke arvet jorden fra vores forældre – vi har lånt den af vores børn", siger et gammelt indiansk ordsprog. Gerne lidt bedre, lidt grønnere, lidt klogere, lidt mere rentabel osv. – hvordan kan vi gøre det?

Vi sætter FN’s 17 verdensmål i spil og lader praktiske udfordringer krydse klinge med holdninger og teorier. Vi skal også være konkrete, og prøve ideer af i praksis.

På Nøvlingskov har vi bronze-spisemærket i økologi, og vi har køber al vores el som 100% vedvarende og CO2-neutral energi fremstillet ved dansk vindkraft. Vi er ved at omlægge vores forbrug af naturgas til varmepumper og solcelleenergi - men vi kan gøre mere, og du kan være med til at påvirke skolens bæredygtige tiltag.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "KlimAktiv" udbydes i 2. profilfagsperiode.

Klimakav
HVAD ER MODE OG KAN VI SELV DESIGNE?

Mode og design

Hvad er mode og kan vi selv designe? Det vil vi undersøge.

Vi fordyber os i en designproces, helt fra ide til færdigt produkt.

Faget sætter krav til håndværket og vil indeholde mange konkrete opgaver. Faget kan indeholde ting som, udstilling, designkonkurrence, besøg af en kunstner, modeopvisning, periodestudie, kunsthistorie, besøge udstillinger, fordybelse i en teknik mm.

Vi bestræber os på, at du får et godt produkt ud af faget.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Mode og Design" udbydes i 1. profilfagsperiode.

NØV 2019 183
BILEN I CENTRUM

NØV-bil

I profilfaget NØV-bil skal vi i dybden med alt om biler. Vi skal kigge på bilens udvikling, historie, miljøpåvirkninger, økonomi, teknik og fremtid.  Vi skal derudover arbejde med og lære grundlæggende service, bilens tekniske opbygning og i dybden med hvordan teknikken ombord fungere.

Som en del af faget skal vi arbejde med renovering af en konkret bil - først finde, derefter købe, renovere den og derefter forsøge at sælge den videre. Selvfølgeligt gerne med lidt fortjeneste. I en verden hvor ressource knaphed er en ting er det væsentligt at kunne genanvende og genoplive eksisterende ting.

Efter aftale med skolen kan det være en mulighed at medbringe en bil som kan bruges i undervisningen og som kan bruges som indgang til reparationer og service, måske endda lidt køreteknisk viden. Udover at arbejde på biler på skolen bruger vi også lokale samarbejdspartnere til at få ny viden om bilerne. Vi kommer til at arbejde med biler, som bruger både el, hybrid, benzin og diesel og har også fokus på den nyeste udvikling inden for autoteknik. Det er vigtigt for os, at man har lyst til at lære en masse nyt om biler og er interesseret i alt omkring dem.

Målet med NØV-bil er at man, når man har haft faget, kan se faldgruber og fordele når man selv skal købe bil og at forstå både teknik, økonomi, miljø og alle andre aspekter ved at eje og køre i en bil. Forvent ikke racerløb men bilnørde-teknikfag, hvor du bliver udfordret på viden og kundskaber.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget “NØV-bil” udbydes i 1. profilfagsperiode.

Csm Hyundai Ioniq 5 Dansk Pris Er Klar 01 E2e 3Ce078556b
DET HANDLER OM DIG OG DEN DU ER

Livsoplysning

Hvad kommer du til at møde i dit liv? Hvilke udfordringer kommer du ud for, og hvilke valg skal du træffe?

Hvad vil du gøre med dit liv; hvad er meningen med det hele?

Under overskriften: ”Fra vugge til grav” vil vi beskæftige os med nogle af de store spørgsmål og afgørende begivenheder i livet. Du vil blive præsenteret for en række personer og steder, der hver især får betydning i din fremtid. Undervejs bliver mange ting diskuteret med dig som aktiv deltager - herved bliver du uden tvivl klogere på dig selv og dine holdninger. Faget er en kombination af religion, filosofi, psykologi og etik.

”You have to be the change you want to see in the world”

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Livsoplysning" udbydes i 3. profilfagsperiode.

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzl0e2aenlc2jozhauanblzyisimvkaxrzijp7fx0=

"Det er fedt, at klasselokaler er åbne efter skoletid,
dvs. at man må gå i musiklokalet og spille musik
eller gå i hallerne og spille volley eller fodbold eller bare hænge ud."

Producer film

Lav din egen film

I dette fag skal vi producere film. Vi skal have et helt filmhold med skuespillere, kameramænd, lydmænd og instruktører. I vil komme til at lave en film fra idé til det færdige produkt. Der vil gennem forløbet blive inddraget passende teori.

Faget vil afsluttes med at vi skal til Dolly Awards (Filmfestival for efterskoler), hvor vi forhåbentlig kan få en enkelt præmie eller to.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Lav din egen film" udbydes i 1. profilfagsperiode.

Film
FORDYB DIG I SANGSKRIVNING

Singer-songwriter

Drømmer du om at skrive din egen sang eller blive klog på, hvordan man skriver en sang, så har du her muligheden for at fordybe dig i sangskrivning. I dette profilfag vil du få en masse nye værktøjer til at komponere dine egne sange, ligesom du også vil blive klogere på stilarter, musikteori, noder osv.

Hvis du hellere vil fordybe dig i et instrument og forbedre dig musikalsk, kan du også vælge at have fokus på det.

Vi skal også arbejde i vores lydstudie, hvor du skal være med til at optage og redigere musikken.

I skal arbejde med selvstændige projekter og hjælpe hinanden med at komme i mål, så vi får en masse lækker lyd og smukke sange i ørerne.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Singer-songwriter" udbydes i 3. profilfagsperiode.

NØV 2019 100
BLIV KLOGERE PÅ VERDENEN OMKRING DIG

Rejseprojekt Armenien

Vi rejser til Armenien i april/maj, hvor vi har startet et nyt samarbejde med det armenske KFUM og KFUK. Vi vil møde jævnaldrende unge i Armenien, og forhåbentlig kan venskaber på tværs af grænser blive etableret.

Hvis du vælger dette profilfag, vil du blive klogere på demokrati, politik, historie og religion. Profilfagets formål er blandt andet at styrke unge frivilliges engagement i civilsamfundet.

Vi har på Nøvlingskov en mangeårig tradition og erfaring med rejser til lande, hvor livet former sig på en helt anden måde end herhjemme. Det er en fantastisk oplevelse at rejse sammen med sine efterskolekammerater og lærere til destinationer og oplevelser, som er meget svære at finde, hvis man skulle rejse på egen hånd.

Dette profilfag har en egenbetaling på kr. 8.000,-.

Skoleåret er inddelt i tre perioder, hvor der i hver periode udbydes 3-4 forskellige profilfag. Profilfaget "Rejseprojekt Armenien" udbydes i 3. profilfagsperiode.

280451618 4916277415148260 7076358530356329726 N
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked