INTRODUKTION

Mulighederne er mange

Du kan overnatte i naturen, tage jagttegn og - hvis du er gammel nok - komme med på jagt på skolens eget jagtareal på 70 hektar. Din mountainbike kan blive prøvet godt og grundigt af på de kuperede skovstier - Nøvlingskov har egen mountainbike-bane i skolens skov lige ved siden af skolen. Og skovens høje træer inviterer til klatring.

Mulighederne er mange, så er du til outdoor, er der endnu en god grund til at vælge Nøvlingskov Efterskole.

I 10. klasse har man ikke kun valgfag, men også profilfag. Og her er der flere muligheder, hvis man er til outdoor.

VI TAGER UDGANGSPUNKT I AT OPDAGE OG OPLEVE

Natur og friluftsliv

Med skov, sø og å inden for en forholdsvis kort radius har vi alle tiders muligheder for at komme ud og opleve naturen på nærmeste hold.

På vores ture overnatter vi måske i skoven. Undervejs laver vi mad over bål og på Trangia, fanger en fisk og steger den i gløderne og plukker årstidens bær. Du vil prøve kræfter med bålteknik, madlavning over bål, klatring og rappelling, geocaching, førstehjælp, bygning af svedhytte, fisketure og meget mere.

Du vil blive udsat for spændende prøvelser, der helt sikkert vil udvikle dig som menneske og forhåbentlig give dig lyst til eventyr i naturen.

Bål
HER KAN DU FÅ JAGTTEGN

Jagttegn

Her har du muligheden for at erhverve dig et jagttegn. Du lærer om vildtkending, vildtbiologi, love og bekendtgørelser vedr. våben, jagt og naturforvaltning. Desuden læres praktisk våbenbetjening. Undervisningen går ud på, at du tilegner dig den nødvendige viden og færdighed omkring de krav, der til enhver tid stilles til den obligatoriske jagtprøve.

I praksis øves:

  • Våbenbehandling under jagt
  • Vurdering af afstande til vildtfigurer, der placeres i terrænet
  • Afgivelse af skud til lerduer

Da skolen råder over egen jagt på ca. 70 hektar, vil du I faget deltage i flere jagter, hvor tidligere elever, der har jagttegn, inviteres med.

Efter endt kursus kan du aflægge den obligatoriske jagtprøve.

Der vil blive tale om en egenbetaling på ca. 1200 kr. til dækning af materialer, skydetræning og et prøvegebyr.

For Framedrops.00 00 36 04.Still004
FÅ ET ADRENALINKICK MED FULD FART PÅ SKOVSTIEN

MTB - Mountainbike

Mountainbike er for dig, som synes det er sjovt at fare hen ad skovstien på cyklen, mærke adrenalinen pumpe og være klar til det sving, der venter bag det næste træ. Måske har du prøvet det før, ellers er det nu, du kan komme til at prøve det for første gang.

Vi har i 2016 fået vores egen bane, som vi udbygger løbende, og vi kører primært på den og banen i Sinding, som kun er 4½ km væk.

Mountainbike er sjovt, intenst, effektivt og til tider hårdt, men aldrig kedeligt, da naturen selv har lagt spændingen ind på skovstierne.

Vi vil i faget også se på køreteknik, og da det slider hårdt på cyklen at køre i naturen, er rengøring, vedligeholdelse og simple reparationer også en del af faget.

Du skal selv medbringe din mountainbike.

NØV 2019 191
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked