INTRODUKTION

For alle med lyst til musik

Der vil være udfordringer for alle med lyst til musik og sang uanset niveau, og du kan fylde mange timer med musik i dit skema. Du kan både vælge individuel undervisning og sammenspil med andre i band eller kor. I vort eget lydstudie har du mulighed for at arbejde på en anden måde med musik - måske din egen sang skal finpudses og indspilles?

Vi har et lyst, venligt og veludstyret musiklokale, hvor der er gode muligheder for at få styret sin spillelyst. I fritiden er lokalet tilgængelig for de elever, der gerne vil øve sig eller spille sammen med andre. Og der er faktisk altid gang i musikken i musiklokalet. Lydstudiet kan du efter et introduktionskursus også få lov at benytte - måske til at indspille dit eget hit?

WE WILL WE WILL ROCK YOU

Band

Er for dig, der gerne vil spille rytmisk musik sammen med andre. Skolen råder over klaver, keyboard, el-bas, elguitar, akustisk guitar, trommesæt samt diverse percussioninstrumenter (rytmeinstrumenter). Har du selv et instrument, er du meget velkommen til at tage det med. På valgskemaet bedes du angive, hvilket instrument (evt. flere), du helst spiller. Band er ikke det samme som instrumental undervisning. I løbet af året laver vi bl.a. vores egen interne koncert, spiller til skolens Ten Sing show, og går i vores eget studie og indspiller årets Ten Sing sange:

Læs mere om Ten Sing, hvor det er bandholdene, der står for musikken

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzlznhmhbinxzgdlouanblzyisimvkaxrzijp7fx0=
TIL ALLE DER VIL SPILLE GUITAR

Guitar

Er du nybegynder vil du først og fremmest lære at spille akkorder, så du kan spille til en sang med becifring. Dernæst vil vi arbejde med fingerspil, melodispil samt improvisationer. Har du spillet før, bygger vi flere kundskaber på, der hvor du er med dit spil, om det er elguitar eller akustisk guitar. Det optimale er, at du selv har en guitar eller kan låne én, men skolen har også enkelte guitarer til udlån. Du kan vælge guitar uanset, om du har spillet før eller ej. Undervisningen foregår i hold.

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzlzdyaxnqukrqvksuanblzyisimvkaxrzijp7fx0=
FORBEDRE DINE EVNER

Klaver

Undervisningen kommer til at foregå i hold på 6-7 elever, som sidder ved hver sit el-klaver med hovedtelefoner. Undervisningstiden kan nogle gange indeholde kort fælles gennemgang, men hovedsageligt spiller man klaver og får individuel undervisning/vejledning.

Hovedvægten vil blive lagt på becifringsspil, dvs. at spille melodier efter akkorder og akkompagnere efter akkorder fx til sange fra Efterskolesangbogen.

Du skal være indstillet på at øve selv. Faget er fortrinsvis for dig, der har spillet klaver før, men hvis der er plads på holdet, kan nybegyndere også være med. På valgskemaet skal du angive, om du tidligere har fået undervisning i klaver eller keyboard (skriv, hvor mange år (evt. 0) du har fået undervisning).

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzl1z0mu13rtrvs0uuanblzyisimvkaxrzijp7fx0=
BESØG OS

Oplev valgfagene på egen krop

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte, samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

SYNES DU DET ER SJOVT AT SYNGE?

Sang & Performance

Måske har du sunget meget før, eller også er du helt ny og har lyst til at lære noget? Er det nu du skal bevæge dig ud fra brusekabinen og ind på scenerne?

Til sang og performance bliver der taget udgangspunkt i dig og dit niveau, og den musik du foretrækker at synge. Du kan selv være med til at tilrettelægge din undervisning, så du får den helt rigtige undervisning.

Performance delen handler i høj grad om at kunne komme ud over scenekanten, og vi arbejder med at fortolke og formidle de sange, du synger. I den individuelle undervisning vil vi arbejde med forståelsen af støtte og vejrtrækning i praktisk anvendelse og prøve at opnå en bedre forståelse for din stemme og de værktøjer, du kan bruge. Noget af sang og performance kan foregå sammen med de andre elever fra holdet, og der vil I kunne få lov til at synge for hinanden og teste materiale af, op til en evt. koncert, et arrangement på skolen eller Ten Sing. Samlet på holdet vil vi også arbejde med flerstemmighed og korlignende sange.

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzl0tcnu5sbgzpme0uanblzyisimvkaxrzijp7fx0=
FEDE RYTMER, SEJE FILLS OG POWERFULDE BREAKS

Trommer

Det er faget for dig, som gerne vil arbejde med rytmerne i musikken. Der vil blive arbejdet med grundlæggende rytmer til beat/rock, swing og forskellige varianter heraf samt lettere sydamerikanske rytmer. Skolen råder over tre komplette trommesæt, og undervisningen vil primært foregår i små grupper på to eller tre. Du kan vælge trommespil, uanset om du har spillet før eller ej.

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzl21vmktizmoyekuuanblzyisimvkaxrzijp7fx0=
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked