INTRODUKTION

Profilfag 10. kl.

På 10. årgang bliver du præsenteret for en række profilfag, der kombinerer praktiske og teoretiske udfordringer. I løbet af skoleårets tre perioer vælger man tre forskellige profilfag, og der er fire timers undervisning med profilfag i hver uge.

I hver periode er der en hel dag, hvor man fordyber sig i sit profilfag og måske tager på tur for at opleve sider af faget, som ikke kan opleves hjemme på skolen.

FORDYB DIG I FYSISK AKTIVITET OG TRÆNING

Krop, kost og træning

Skolens to fitnesslokaler er omdrejningspunktet for ”Krop, kost og træning”. Her får du lov til at blive klogere på hvad din krop kan, når vi prøver kræfter med styrketræning og alt hvad det indebærer. Vi vil arbejde med teori omkring styrketræning, og i undervisningen har vi fokus på muskelopbygning, kondition, løfteteknikker og progression. Vi vil også bruge tid på at lære om kostsammensætning og kostrådene, samt hvad kalorieover og -underskud kan gøre for din træning.

Profilfaget er for dig, der vil træne hårdt samtidig med, at du lærer mere om krop og træning.

Armbøjninger
LER MELLEM HÆNDERNE

Keramik

I profilfaget keramik får du mulighed for at komme i dybden med lerets mange mulige former og udtryk. Brænder du for at forme, skabe, støbe, eksperimentere og dekorere, så skal du kaste dig ud i keramikken som profilfag. Du vil komme til at lære en masse nyt og bl.a. komme med på et endags drejekursus hos en udøvende keramiker, hvor vi tager "kørekort" til elektriske drejebænke, så du derefter kan udfolde egne kreative processer med ler mellem hænderne.

Vi kommer til at have god tid til at kunne eksperimentere og idéudveksle, og der vil i undervisningen være kreative opgaver, benspænd og udfordringer som skal løses enten i fællesskab eller med egne hænder. Lyder det som noget for dig at få tid, vejledning, inspiration og hyggelige rammer til at formgive keramik om enten du er nybegynder eller har prøvet det før, så skal du helt sikkert vælge keramik som profilfag.

Nøvlingskov Efterskole (27 Of 66)
TIL DIG SOM IKKE ER BANGE FOR AT TAGE FAT

Det skal bygges væk

Her arbejder vi med udvidelse og vedligeholdelse af aktivitetsmiljøet i vores egen skov (MTB-track, Crossfit og Outdoor elementer) og bygger forskellige ting til skolen.

Det indebærer alt fra at finde på nye ideer, bygge forhindringer/ elementer i træ og metal, sætte dem op i skoven og reparere eksisterende elementer og mountainbikestier. Vi skal som regel altid både have gang i skovlen og forskellige maskiner.

Faget for dig som godt kan lide at fremstille noget, har sans for æstetikken og ikke er bange for at tage fat. 

Bygge
TIL DIG DER ER VILD MED IDRÆT

Alternativ idræt

Hvis du er glad for idræt og gerne vil prøve kræfter med lidt andre sportsgrene end dem, som den lokale fritidsklub oftest tilbyder, så skal du vælge alternativ idræt. Her vil vi prøve kræfter med idrætsgrene som Padel, Ultimate, Kin-ball, Flagfootball og meget mere.

Når du vælger dette fag, så siger du ja-tak til sved på panden, team-spirit og fysiske udfordringer.

278729802 4890161321093203 6993708161264342554 N
BLIV KLOGERE PÅ VERDEN OMKRING DIG

Rejseprojekt Armenien

Vi rejser til Armenien i april/maj, hvor vi har startet et nyt samarbejde med det armenske KFUM og KFUK. Vi vil møde jævnaldrende unge i Armenien, og forhåbentlig kan venskaber på tværs af grænser blive etableret.

Hvis du vælger dette profilfag, vil du blive klogere på demokrati, politik, historie og religion. Profilfagets formål er blandt andet at styrke unge frivilliges engagement i civilsamfundet.

Vi har på Nøvlingskov en mangeårig tradition og erfaring med rejser til lande, hvor livet former sig på en helt anden måde end herhjemme. Det er en fantastisk oplevelse at rejse sammen med sine efterskolekammerater og lærere til destinationer og oplevelser, som er meget svære at finde, hvis man skulle rejse på egen hånd.

Dette profilfag har en egenbetaling på kr. 9.000,-.

280451618 4916277415148260 7076358530356329726 N
MANGE KREATIVE MULIGHEDER

Kunsthåndværk

I profilfaget kunsthåndværk er mulighederne mange. Du vil få mulighed for at udvikle videre på de teknikker, materialer og færdigheder, du har arbejdet med i løbet af året til at skabe nye kreative og æstetiske udtryk. Samtidig vil du også blive præsenteret for nye områder i den kreative genre såsom linoleumstryk, kultegning, akvarelmaling, begitning og andre materialer, vi sammen vælger.

Desuden vil du komme med holdet på inspirationsture ud af huset og få fælles oplevelser med dine holdkammerater, der ligesom dig også brænder for det kreative.

Lyder det som noget for dig at få tid, plads, materialer og vejledning til at gå i dybden med dine egne projekter og arbejde med kreative processer, så skal du helt sikkert vælge kunsthåndværk som profilfag.

Nøvlingskov Efterskole (65 Of 66)
BILEN I CENTRUM

NØV-bil

I profilfaget NØV-bil skal vi i dybden med alt om biler. Vi skal kigge på bilens udvikling, historie, miljøpåvirkninger, økonomi, teknik og fremtid.  Vi skal derudover arbejde med og lære grundlæggende service, bilens tekniske opbygning og i dybden med hvordan teknikken ombord fungere.

Som en del af faget skal vi arbejde med renovering af en konkret bil - først finde, derefter købe, renovere den og derefter forsøge at sælge den videre. Selvfølgeligt gerne med lidt fortjeneste. I en verden hvor ressource knaphed er en ting er det væsentligt at kunne genanvende og genoplive eksisterende ting.

Efter aftale med skolen kan det være en mulighed at medbringe en bil som kan bruges i undervisningen og som kan bruges som indgang til reparationer og service, måske endda lidt køreteknisk viden. Udover at arbejde på biler på skolen bruger vi også lokale samarbejdspartnere til at få ny viden om bilerne. Vi kommer til at arbejde med biler, som bruger både el, hybrid, benzin og diesel og har også fokus på den nyeste udvikling inden for autoteknik. Det er vigtigt for os, at man har lyst til at lære en masse nyt om biler og er interesseret i alt omkring dem.

Målet med NØV-bil er at man, når man har haft faget, kan se faldgruber og fordele når man selv skal købe bil og at forstå både teknik, økonomi, miljø og alle andre aspekter ved at eje og køre i en bil. Forvent ikke racerløb men bilnørde-teknikfag, hvor du bliver udfordret på viden og kundskaber.

Csm Hyundai Ioniq 5 Dansk Pris Er Klar 01 E2e 3Ce078556b
RACE & EXPLORE NATURE

Adventure

Faget er for alle dem som godt kan lide at være aktive, prøve nye ting og overvinde grænser. Vi vil i Race-delen prøve kræfter med aktive sportsgrene som adventurerace, klatring, militær forhindringsbane, bike and run, mountainbike osv. Race er sjov og intens på den gode måde, og du bliver helt sikkert udfordret.

Den anden del af adventurefaget er Explore. Her skal vi opleve naturen på en mere rolig måde, sove i shelters eller i trætoppene, lave mad over bål, overleve i naturen, se på og lære om naturen.

Så har du lyst til at prøve nyt og udfordre dine egne grænser, så er adventure helt sikkert noget for dig. Dette fag er meget mere end bål og skumfiduser.

Adventure
TEKNOLOGI ER LIGE MIG

Makerspace

Drømmer du om at udfolde dig kreativt med teknisk snilde, skabe fede ting ved brug af skærm og teknologi er faget lige dig. Tænker du at lasercutting, 3D-print, programmering og grafisk design lyder spændende, så vælg faget uanset om du har erfaring eller er nybegynder.

Makerspace 960X480
DET HANDLER OM DIG OG DEN DU ER

Livsoplysning

Hvad kommer du til at møde i dit liv? Hvilke udfordringer kommer du ud for, og hvilke valg skal du træffe?

Hvad vil du gøre med dit liv; hvad er meningen med det hele?

Under overskriften: ”Fra vugge til grav” vil vi beskæftige os med nogle af de store spørgsmål og afgørende begivenheder i livet. Du vil blive præsenteret for en række personer og steder, der hver især får betydning i din fremtid. Undervejs bliver mange ting diskuteret med dig som aktiv deltager - herved bliver du uden tvivl klogere på dig selv og dine holdninger. Faget er en kombination af religion, filosofi, psykologi og etik.

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzl0e2aenlc2jozhauanblzyisimvkaxrzijp7fx0=
PRODUCER FILM

Lav din egen film

I dette fag skal vi producere film. Vi skal have et helt filmhold med skuespillere, kameramænd, lydmænd og instruktører. I vil komme til at lave en film fra idé til det færdige produkt. Der vil gennem forløbet blive inddraget passende teori.

Faget vil afsluttes med at vi skal til Dolly Awards (Filmfestival for efterskoler), hvor vi forhåbentlig kan få en enkelt præmie eller to.

Film
FORDYB DIG I MUSIKKEN

Musikproduktion

Drømmer du om at lave din egen sang eller musiknummer, så har du muligheden for at fordybe dig i sangskrivning og musikproduktion. Du lærer om stilarter, musikteori, noder og du får nye værktøjer til at komponere dine egne sange.

NØV 2019 100
BESØG OS

Oplev valgfagene på egen krop

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte, samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

"Det er fedt, at klasselokaler er åbne efter skoletid,
dvs. at man må gå i musiklokalet og spille musik
eller gå i hallerne og spille volley eller fodbold eller bare hænge ud."

Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked