INTRODUKTION

For de kreative

Kan du godt lide de kreative fag, så har du mange muligheder på Nøvlingskov. Der er en række valgfag, du kan vælge, og desuden har man i 10. klasse mulighed for at vælge kreative profilfag.

Læs mere om hvert af de kreative valgfag herunder.

LÆR AT TEGNE OG MALE

Billedkunst

Billedkunst er for dig, som synes, at det er sjovt at male og tegne, og som har lyst til at blive dygtigere.

Vi kommer til at arbejde med grundlæggende teknikker inden for tegning og maleri.

Faget er for alle. Uanset om du er trænet eller nybegynder, vil der være spændende udfordringer for dig.

Nøvlingskov Efterskole (65 Of 66)
FRA LER TIL KRUS, VASER OG SMYKKER

Keramik

Ler i hænderne, idéer i hovedet, musik og hyggesnak i lokalet og fordybelse i sindet. Sådan er det at have keramik på Nøvlingskov Efterskole. Du vil i keramik komme til at arbejde med lerets formsprog, design og dekoration. Vi kommer omkring forskellige teknikker som drejning, støbning, pladeteknik, kvætsning, modellering og glasering i arbejdet med stentøj og støbeler. I keramik gør vi meget ud af at have et trygt værksted, hvor fejl ikke betyder noget - for når du arbejder med ler, kan du altid lave det om, prøve igen eller udvikle videre på din idé, det er en uundgåelig del af en kreativ proces.

Vi vil udfordre os selv og hinanden i kærlig opbakning og hylde modet til at være kreativ og skabende. I keramiklokalet skaber vi et pusterum, hvor du kan lade tankerne flyve og fordybe dig i dybe skåle såvel som dybe samtaler. Der er plads til dig som er helt ny med leret i hænderne, og til dig der søger nye kreative udfordringer.

Nøvlingskov Efterskole (28 Of 66)
FREMSTIL DE SMUKKESTE TING I GLAS

Glaskunst

Glaskunst er for dig, der gerne vil kombinere et håndværk med kreative ideer og eksperimenter. Vi laver forskellige smukke ting, fx skulpturer, billeder, smykker, fade mm. Vi arbejder i vinduesglas eller farvet glas, alt afhængigt af, hvilket produkt vi arbejder hen imod. Vi lægger vægt på, at du lærer forskellige teknikker, men der skal også være plads til, at du prøver nye ideer af.

Dag3 04
FARVESTRÅLENDE PÅFUND

Smykkeværksted

I valgfaget smykkeværksted nørkler vi med alt fra ferskvandsperler, sterling sølv og ørekroge til væveteknikker og nyeste trends. Vi designer og kreere smykker i god kvalitet med tålmodighed og rolige hænder. I værkstedet kommer du til at lære nye færdigheder og udvide dit kendskab til et håndværk, der kræver fingersnilde og farvesans. Vi inspirerer hinanden og lader os fordybe i smykkeværkstedet med farvestrålende påfund og hyggeligt samvær.

Diy6024 Fingerring
VIL DU GERNE SY TØJ TIL DIG SELV?

Tekstildesign

I dette fag får du hjælp og vejledning til at omsætte dine idéer til færdige produkter. Tekstildesign handler om beklædning, hvordan man tegner mønstre af, syr i den rigtige størrelse, vælger det rigtige stof, den rigtige syteknik osv. Der vil blive undervist i grundlæggende færdigheder, så alle kan være med, både øvede og uøvede. Når tøjet er syet skal det dekoreres og her er mulighederne mange.

CYY04987
FÅ BEDRE STILBILLEDER OG LEVENDE BILLEDER

Foto

I dette fag kommer du til at arbejde både med stilbilleder og levende billeder. Hvis du godt kunne tænke dig at blive bedre til at tage billeder, kunne dette fag være noget for dig. Du vil komme til at tage mange billeder i forskellige stilarter, lære at redigere stilbilleder og levende billeder og lære om kameraets funktioner. Du vil også få mulighed for at tage billeder til nogle af de forskellige arrangementer, vi har på skolen.

Medbring gerne eget digitalkamera til faget.

Nøvlingskov Efterskole (38 Of 66)
KAN DU LIDE GÅDER?

Escaperoom

Kan du lide gåder? Koder? Den fantastiske følelse af succes, når du udregner problemets løsning? Og kan du lide en god historie og at sætte kulisser op til denne, er dette det rigtige valgfag.

Faget går ud på at opbygge et rum, som andre skal slippe ud af ved at løse de opgaver/gåder/mysterier, som vi har fyldt rummet med. Gæsterne får en tidsramme, som de skal løse udfordringerne på, og lykkes det for dem, er de fri til at gå.

Vi kommer til at arbejde med at finde på spændende og uhyggelige historier. Vi skal lave gåder, udtænke anderledes låse og lave forbindelser mellem forskellige ting. Vi skal prøve at lave et rum, hvor brugerne skal bruge alle deres ressourcer for at nå ud inden for tidsrammen.

CYY04325
PRØV NOGET FORSKELLIGT

Krea uden grænser

Krea uden grænser er faget for dig, som kan li’ at arbejde med hænderne og har lyst til at lære mange forskellige teknikker og arbejdsmetoder inden for krea og håndarbejde.

Det er et hyggeligt fag. Der er plads til alle, og vi har det rigtig sjovt sammen.

Unavngivet
BESØG OS

Oplev valgfagene på egen krop

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte, samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked