BLIV ELEV

Bliv en del af fællesskabet

Sådan bliver du elev

Det er nemt at blive elev på Nøvlingskov. Du skal blot udfylde nedenstående formular.

Det er gratis at blive skrevet op på vores efterskole. Året før du gerne vil starte på Nøvlingskov Efterskole, modtager I en skolekontrakt og samtykkeerklæring, der skal udfyldes, og samtidigt skal I indbetale depositum. Når vi har modtaget depositummet fra jer, er du sikret en plads.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Bliv godt klædt på

Økonomi

Skoleopholdet 2021/22 koster brutto 2500 kr. pr. uge. Prisen inkluderer alt hvad du får brug for, som f.eks. skoletøj, online ordbøger, Office 365-pakken, fri afbenyttelse af skolens vaskeri, udlandstur og andre ture. Dog skal der betales, hvis man som elev i 10. kl. ønsker at deltage i skolens rejseprojekt, hvor turen går til Myanmar.

Fra dette beløb skal der trækkes tilskud fra staten. Inden beregningen af statstilskuddet kan man i indkomstgrundlaget fratrække et beløb for hver søskende under 18 år.

Regn ud hvad det koster for dig at gå på efterskole

Her kan du læse mere om, hvordan prisen for et efterskoleophold bliver beregnet. På Efterskolernes webside kan du finde en nøjagtig udregning af, hvad du skal betale for at gå på efterskole. Du kan også finde en forklaring på, hvordan elevstøtten udregnes på denne side.

Pakkeliste

 • Sygesikringsbevis medbringes og opbevares af eleven selv. Beviset skal være aktiveret til lånebrug på E-reolen - https://ereolen.dk/
 • Rejsekort – skal bl.a. bruges i forbindelse med praktik/brobygning
 • Pas og blåt sygesikringsbevis skal være klar til udlandstur i foråret.
 • Bærbar pc medbringes gerne ved skoleårets start. Skolen giver adgang til ordbogen.com, Office-pakken og GoogleDocs. Sørg selv for antivirus – fx
 • Windows Defender el. https://www.bitdefender.com/solutions/free.html
 • USB-stik, passer, fyldt penalhus, tegnetrekant m/vinkelmåler og lommeregner (minimum på niveau med Texas TI-30) medbringes.
 • Skolen udleverer ved årets start 1 ringbind med faneblade. Papir udleveres efter behov.
 • Drikkedunk og krus (og evt. andet service) til brug i elevkøkken og på værelset.
 • Dyne, pude, linned, og rullemadras skal medbringes. Desuden anbefaler vi, at du medbringer et tæppe til at lægge over sengen om dagen.
 • Vækkeur – det er dit eget ansvar at komme op om morgenen.
 • Sikkerhedssko er et must i metalværkstedet.
 • Regntøj medbringes, da vi hver morgen - uanset vejret - er på en kort løbe-/gåtur.
 • Cykel skal medbringes, - den skal måske bruges allerede de første dage. Vi anbefaler altid brug af cykelhjelm, og på fællesture forlanger vi det.
 • Cykellygter er en selvfølge

Afmærkning af alt tøj og samtlige ejendele er meget vigtig!

Desuden medbringes følgende:

Stor pose eller kurv til snavset tøj, bedrollers til opbevaring af ting under sengen, toiletartikler, idrætstøj og -sko, evt. fodboldstøvler, evt. arbejdstøj/gammelt tøj (som må blive ”ødelagt”), solide travesko, ”klip-klappere” eller andre hjemmesko med fast bund til indendørs brug.

NØV-orienteringshæfte A-Å

Er du interesseret i at blive elev på Nøvlingskov, kan du med fordel læse "NØV orienteringshæfte A-Å", der dels fortæller om vores ordens- og samværsregler og forhåbentlig også giver svar på mange af de spørgsmål, man som elev eller forældre kan have før et efterskoleophold.

For forældre

Nøvlingskov Efterskole er et godt sted at være. Fællesskabet er i højsædet, og her er plads til forskellighed. Eleverne kan udforske sig selv, sine interesser og holdninger, samtidig med at eleverne får en lang række oplevelser sammen med sine nye efterskolevenner. 

Eleverne udfordres fagligt og menneskeligt i et fællesskab, der bygger på åbenhed, tillid, medansvar og det kristne livs- og menneskesyn. 

"Det bedste ved NØV er helt klart fællesskabet. Jeg har virkelig fået mange nye venner - venner på en helt anden måde end før, fordi man kommer til at kende hinanden så godt. Det er også godt, at vi har så mange forskellige valgfag, så man kan vælge, lige det man selv synes er spændende. Jeg synes de mange valgfag også gør, at man får mange venner med forskellige interesser, og at der er plads til alle. Undervisningen er spændende, og lærerne bliver ens venner."

Christian, tidligere elev på Nøvlingskov Efterskole