background
Motorlære

Motorlære

Svejsning og industriteknik indgår som en del af motorlæreundervisningen på både begynder- og fortsætterholdet. Du får tilbudt at tage svejsecertifikat (§26 sikkerhedskursus), så du rent sikkerhedsmæssigt må svejse. Du vil lære de mest grundlæggende teknikker og får mulighed for at modtage undervisning i både CO2-svejsning og elektrodesvejsning. Du får også et indblik i gevindteknik, slibning, overfladebehandling og arbejde med metaldrejebænk. Du skal helst finde din indre Georg Gearløs frem, og du er velkommen til at konstruere din egen reol, knallertlift, gårdrive eller hvad du kan finde på.
Alle på motorlæreholdene må gerne efter efterårsferien medbringe et eller andet, der trænger til at mekanisk eftersyn.

Her får du olie på fingrene!

Begynder: Der arbejdes både praktisk og teoretisk. Faget er for dig, der ikke ved ret meget - eller slet ingenting - om en motor. Det vigtigste er at du har lyst til at lære. Vi skal lære at skille/samle en motor. Vi skal arbejde med tændingsanlæg samt nødvendig vedligeholdelse og fejlfinding. Dette gælder både for små 4-taktsmotorer samt scootere. Når du har lært det mest grundlæggende, må du gerne medbringe egne ting at arbejde med.

Fortsætter: Motorlære fortsætter er for dig, der har lært at adskille og samle simple motorer eller har arbejdet i et værksted før. Vi arbejder med dele fra tændingsanlægget på bilmotorer, adskiller topstykker etc. Du vil også få mulighed for at lære den nødvendige teori og berøre emner som turbolader, intercooler mm. Du vil også lære lidt om bremser og dieselsystemer. Du må gerne arbejde med din egen scooter mm. Er du interesseret i mekanik og teknik, er motorlære noget for dig.
Vi vil i motorlære lægge op til, at du arbejder med renovering, konstruktion og forbedring af maskiner. Vi arbejder altid projektorienteret, og du lærer at overskue de forskellige "skridt" fra dit projekt begynder til det bliver færdig.


Andre valgvag - VÆRKSTED

g