background
Velkommen til Efterskolernes Dag

Søndag den 24. september kl. 13-17 er vi klar til at vise og fortælle om Nøvlingskov Efterskole. Du får tilbudt en rundvisning af et par elever, der fortæller om Nøvlingskovs mange muligheder.

Vi er en efterskole, hvor fællesskabet er i centrum. Vi er gode til at have øje for hinanden og tage hensyn til hver enkelt elev.

På Nøvlingskov møder du bl.a.

• Mange spændende valgfag og mange kombinationsmuligheder - du kan sammensætte dit helt eget skema
• Spændende profilfag, der er unikke for Nøvlingskovs 10. klasse
• De kristne værdier som en naturlig del af hverdagen
• Det åbne lærerværelse, hvor eleverne sidder om aftenen og hygger sig med lærerne og hinanden
• Niveaudelt undervisning i matematik, engelsk og tysk, så undervisningen målrettes den enkelte elev.
• Faglokaler og værksteder, der kan benyttes i fritiden og splinterny idrætshal
• Stort fokus på vejledning til din videre uddannelse
Rundvisningen slutter med en kop kaffe, hvor en af de ansatte er klar til at snakke videre og svare på spørgsmål.

Vind dit efterskoleophold

Du får også udleveret et lod, så du har mulighed for at vinde et år på efterskole. Læs mere HER

På Nøvlingskov kan du vælge valgfag inden for nogle hovedgrupper/linjer:

Sportslinje

På Nøvlingskov har du mulighed for at få op til 7-8 timers idræt om ugen, hvor vi bruger vores to haller, boldbaner samt det nærliggende Idrætscenter. Drengeholdet er med i JBUs turnering, badminton kan suppleres med klubtræning i den lokale badmintonklub og i det hele taget kan du deltage vi i mange kampe og stævner i fodbold, håndbold, volleyball og badminton. Om aftenen og i weekenden er der også rig mulighed for at dyrke mere sport - der er altid elever i gang i hallerne.

Kunst & Design-linje

Glaskunst, keramik, KREA uden grænser er nogle af mulighederne for de kreative elever. I 10. klasse er der desuden kreative profilfag som ”Kunst - fra indtryk til udtryk” og ”Kunst og design”. Vi har tre flotte lokaler/værksteder til de kreative fag, som gerne må bruges i fritiden.

Musiklinje

Uanset om du har spillet et instrument i lang tid eller starter fra scratch, så kan du få din musiklyst styret på Nøvlingskov. Der vil være udfordringer for alle med lyst til musik og sang uanset niveau, og du kan fylde mange timer med musik i dit skema. Du kan både vælge individuel undervisning og sammenspil med andre i band eller kor. I vort eget lydstudie har du mulighed for at arbejde på en anden måde med musik.

Outdoorlinje

Nøvlingskov ligger i flot natur. Skolens egen skov samt å og sø i nærheden giver optimale betingelser for outdoor-aktiviteter, både i outdoor-valgfagene og i fritid og weekender. I vores skov har elever været med til at lave en 3 km lang Mountainbike-bane og en udfordrende og sjov forhindringsbane, der også bruges i valgfaget Crossfit
Du kan overnatte i naturen, tage jagttegn og - hvis du er gammel nok - komme med på jagt på skolens eget jagtareal på 70 hektar. Din mountainbike kan blive prøvet godt og grundigt af, og skovens høje træer inviterer til klatring.

Værkstedslinje

I vores værkstedsbygning er der træværksted i den ene halvdel, mens den anden del af bygningen er forbeholdt motorlære. Motor-afdelingen har stor port, der er en lift, drejebænk m.m. Træafdelingen har diverse maskiner til save-, høvle- og pudsearbejde, ligesom der er drejebænke.
I det hele taget er mulighederne mange i de flotte og veludstyrede værksteder.

g