background
Usund uge sætter sit præg på eleverne

Idéen med at lave en usund uge hvor sodavand, pasta og hvidt brød dominerer måltiderne for at sætte fokus på kostens betydning, er gået rent ind hos vores elever. Da eleverne på kost & motionsholdet tirsdag aften blev bedt om at lave en foreløbig status på projektet, var effekten og reaktionerne tydelige.

- Jeg går rundt og er rigtig, rigtig træt. Jeg er faldet i søvn i et par af timerne og synes ikke, at jeg har overskud til noget. Normalt spiser jeg meget frugt og grønt, så det har været en brat overgang for mig. Til måtiderne indtager vi nu en stor mængde sukker og så er jeg helt oppe at køre i 45 minutter. Derefter flader jeg fuldstændigt ud og vil bare sove, siger Anders Nygaard fra 10. Y.

Helene Thybo Hørup fra 10. Z er lige så ramt.

- Jeg mangler frugt, grøntsager og havregryn i min hverdag. Jeg kan mærke at det er hårdt for min krop, at have så ustabilt et blodsukker. Det værste er dog, at man ikke føler sig ordentligt mæt og er træt hele tiden. Det gælder for os alle sammen. Folk ligger og sover i dagligstuerne og undervisningstimerne føles meget længere end normalt. Men fedt at få et indblik i, hvor vigtigt det er hvad man spiser. Det er noget jeg lærer en masse af, siger hun.

Så der er vist ingen tvivl om, at eleverne er ved at få øjnene op for at eksperterne har ret, når de siger, at usund kost kan have stor indflydelse på menneskers humør, koncentrationsevne og veloplagthed. I begyndelsen af det nye år følger vi op med en ekstrem sund uge, hvor vores elever vil blive udsat for ekstra grønt og motion. Hvordan det eksperiment forløber vil vi naturligvis vende tilbage til.

g