background
Stor jagtweekend på NØV

Som en del af vores undervisning i jagt og fiskeri holdt vi i weekenden stor jagt på Nøvlingskov Efterskole. Vores elever, der forventer at gå til jagtprøve til maj, var med som drivere og de ti poster var besat med skytter, der var en blandet skare af tidligere elever og forældre til nuværende, fortæller en af de to jagtlærere, Lars Hansen.

- Vi havde en rigtig god jagt. En af vores tidligere elever Nikolaj Sloth skød en rå, så vi fik også noget ud af indsatsen. Han er allerede en erfaren jæger og brækkede dyret på stedet, så den oplevelse fik vi også med, siger Lars Hansen, der ligesom den anden underviser på holdet, Johnny Hessellund, måtte høre meget for, at have skudt forbi et par meget hurtige harer.

Daniel fra 10. klasse, der var på sit livs anden jagt, stod næsten på første række, da rådyret blev skudt.

- Det var megafedt at være med også selv om jeg ikke selv måtte skyde. Den blev skudt på posten lige ved siden af hvor jeg stod og da den blev ramt havde den så meget fart på, at den røg over på den anden side af vejen, men den var død i skuddet.

Helene fra 10. klasse deltog for første gang i sit liv i en jagt – også selv om hun ikke går på jagtholdet.

- Hvis man ikke prøver det, så kan man jo ikke snakke med om hvad det er. Jeg synes det var spændende at få et indblik i hvad det vil sige at gå på jagt. Og jeg kunne sagtens finde på at tage med en anden gang. Det var ikke engang særlig ulækkert da den blev parteret.

Det er første år, at vi selv kan tilbyde eleverne muligheden for at følge jagtkurset på skolen. Det tilbud har 12 elever taget imod og Lars Hansen glæder sig til at føre det første hold til jagtprøve.

- Vi giver dem al teorien og forsøger også at lave så meget praksis som muligt. Det vil sige, at vi lærer dem at håndtere våbnene sikkert, at vi arrangerer nogle jagter i løbet af året og  at vi også  kommer på skydebanen. I weekenden her var vi for eksempel på skydebanen med en instruktør og alle fik lov at skyde 25 lerduer. Eller i hvert fald at skyde efter dem, griner Lars Hansen.

Se billeder fra jagtweekenden i galleriet

g