background
Sara og Thomas er i praktik i Europaparlamentet

Sara Krejbjerg og Thomas Østergaard fra 10. klasse på Nøvlingskov, er i denne uge i erhvervspraktik som EU-parlamentarikere hos Venstres Ulla Tørnæs. Hun har tidligere haft en del erhvervspraktikanter da hun sad i Folketinget, men det er første gang hun har praktikanter i Bruxelles.

Først tænkte jeg puh, det bliver besværligt, de skal selv finde ud af transport og finde et sted at bo, men det løste de selv i en fart. Det har været fuldstændigt ukompliceret og jeg kunne sagtens forestille mig, at tage praktikanter hernede igen. For det er jo supervigtigt, at de unge der har lyst får lov at komme tæt på EU og opleve, hvad det er for noget. For det er jo noget der er meget abstrakt og langt væk for mange danskere, siger Ulla Tørnæs.

Tirsdag blev de to praktikanter vist rundt i parlamentet og onsdag gik det så slag i slag med politiske møder i Ulla Tørnæs' fodspor. Først et gruppemøde om mindstelønnen i Tyskland. Og senere en temadiskussion om udviklingsbistand, hvor temaet var kvinders rettigheder i udviklingslandene.

Sara og Thomas er indkvarteret hos en belgisk familie, som de to selv har fundet via en hjemmeside for "couchsurfere".

Vi har været meget heldige, for han er en meget hjælpsom mand, der hentede os i lufthavnen og som har hjulpet os med at finde ud af busserne hernede, fortæller Sara fra Bruxelles.

Du høre mere om de to praktikanter på Ulla Tørnæs' Facebook-side, som de to "overtager" i løbet af onsdagen, hvor de vil poste en række videoer med nogle af deres oplevelser.

g