background
Hvordan er dagligdagen som handicappet

Kørestolsrugby, goalball og kørestolsbasket var første del af programmet til emnedagen om at være handicappet, så eleverne kunne prøve, hvordan sportsudøvelse foregår med et handicap.

- Det er superfedt at mærke selv, hvordan det er at sidde i kørestol, fortæller Carina, man har hele tiden lyst til at rejse sig op og hente bolden, men det kan en handicappet jo ikke. Det er godt ikke bare at høre om andre folks hverdag, men også prøve det, især kørestolsrugby var sjovt. Man lærer meget mere ved selv at prøve det.

Dagen bød også på foredrag ved Allan Jensen, der i efterskolealderen var indblandet i en knallertulykke og siden har siddet i kørestol. Han berettede på om ulykken og tilværelsen efter på humoristisk vis, så eleverne lyttede meget opmærksomt.

- Det var spændende at høre Allan fortælle, siger Laura, han var god til at fortælle om sin ulykke, og vi fik et godt indtryk af hans hverdag. Hele dagen er med til at give et andet syn på handicappede.

I dagens program var også indlagt filmen "De urørlige", det hele sluttede med en gang walk-and-talk, hvor dagens oplevelser og læring blev delt mellem eleverne.

g