INTRODUKTION

For de kreative

Kan du godt lide de kreative fag, så har du mange muligheder på Nøvlingskov. Der er en række valgfag, du kan vælge, og desuden har man i 10. klasse mulighed for at vælge kreative profilfag.

Læs mere om hvert af de kreative valgfag herunder.

FAGET ER FOR ALLE

Billedkunst

Billedkunst er for dig, som synes, at det er sjovt at male og tegne, og som har lyst til at blive dygtigere.

Vi kommer til at arbejde med grundlæggende teknikker inden for tegning og maleri.

Faget er for alle. Uanset om du er trænet eller nybegynder, vil der være spændende udfordringer for dig.

Nøvlingskov Efterskole (65 Of 66)
FRA LER TIL KRUS, VASER OG SMYKKER

Keramik

Med keramik som valgfag giver vi dig mulighed for at arbejde kreativt i et af vores værksteder. Ler er et spændende materiale med rigtig mange muligheder. Vi arbejder med almindeligt ler og støbeler. Du kan få mulighed for at skabe og designe nye ting, fx krus, vaser, julepynt, smykker og meget andet.

Nøvlingskov Efterskole (28 Of 66)
FREMSTIL DE SMUKKESTE TING I GLAS

Glaskunst

Glaskunst er for dig, der gerne vil kombinere et håndværk med kreative ideer og eksperimenter. Vi laver forskellige smukke ting, fx skulpturer, billeder, smykker, fade mm. Vi arbejder i vinduesglas eller farvet glas, alt afhængigt af, hvilket produkt vi arbejder hen imod. Vi lægger vægt på, at du lærer forskellige teknikker, men der skal også være plads til, at du prøver nye ideer af.

Dag3 04
DO IT YOURSELF

Krea uden grænser

DIY. Ja, ”Do it yourself”. Kan du lide at skabe med dine hænder – fra små kreative pynteting til større brugsting – så er dette fag noget for dig.

Vi lærer nye teknikker og materialer at kende, og vi tager fat i de mere traditionelle håndarbejdssysler.

Vi skaber sammen og lader os inspirere af hinanden med lim og maling, nål og tråd, stof og pensler, garn og pinde…

Nøvlingskov Efterskole (62 Of 66)
BESØG OS

Oplev valgfagene på egen krop

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte, samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

LAV DIT EGET GRAFISKE UDTRYK

Grafik og print

Det er blevet meget moderne med plakater og posters med grafiske print.

I det her fag kan du lave dine egne unikatryk og grafiske print. Vi vil fremstille tryk i forskellige formater f.eks. go-card og plakater. Vi skal arbejde med mange forskellige teknikker og udtryksformer, og både med blyant, computer, collage, rammetryk osv. Der er utrolig mange muligheder, vi guider jer igennem spændende bundne opgaver, så I får mange flotte resultater med jer.

Eyjidwnrzxqioij5b3vuz2nybsisimtlesi6imxpdmuvb3jnyw5pemf0aw9ucy80ndyvaw1hz2vzl25nttnjblvxtxiuanbniiwizwrpdhmiont9fq==
KERAMIK OG GLASVÆRK

Kunst i form

Her er der mulighed for at arbejde fire timer i ugen, 2 x 2 timer, i vores keramik- og glasværksted.

De to materialer er meget forskellige, de kan begge formgives, men udtrykket er meget forskelligt. Vi kommer omkring begge materialer, men du kan i vid udstrækning selv bestemme, om du vil arbejde mest i glas eller keramik.

I timerne arbejder vi skiftevis mellem bundne og frie opgaver, så I løbende lærer nye teknikker og finder inspiration til jeres egne produkter. Hvis du har faget to gange i ugen, vil du hurtigt kunne se resultater, da vi starter ovnen efter hver time.

Nøvlingskov Efterskole (29 Of 66)
VIL DU GERNE SY TØJ TIL DIG SELV?

Tekstildesign

I dette fag får du hjælp og vejledning til at omsætte dine idéer til færdige produkter. Tekstildesign handler om beklædning, hvordan man tegner mønstre af, syr i den rigtige størrelse, vælger det rigtige stof, den rigtige syteknik osv. Der vil blive undervist i grundlæggende færdigheder, så alle kan være med, både øvede og uøvede. Når tøjet er syet skal det dekoreres og her er mulighederne mange.

CYY04987
Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked