INTRODUKTION

Fordyb dig i håndværksfagene

I vores værkstedsbygning er der træværksted i den ene halvdel, mens den anden del af bygningen indeholder et metal- og motorværksted. Motor-afdelingen har stor port, der er en lift, drejebænk m.m. Træafdelingen har diverse maskiner til save-, høvle- og pudsearbejde, ligesom der er drejebænke.

I det hele taget er mulighederne mange i de flotte og veludstyrede værksteder. Værkstederne danner rammen om et rigtig godt miljø, hvor du kan afprøve dine egne evner og lære en masse nyt. Du vil møde engagerede undervisere og kammerater, der vil noget, og derigennem også lære en masse nyt.

FOR DIG DER SYNES AT MOTORER ER INTERESSANTE

Motorlære

I motorlære arbejder vi med motorer og relateret teknik. Vi arbejder både praktisk og teoretisk. Faget er for dig, der synes motorer er interessante og gerne vil vide mere om dem. Det vigtigste er, at du har lyst til at lære. Vi skal lære at skille/samle en motor. Vi arbejder med vedligeholdelse, fejlfinding og reparation. Dette gælder både for 2-takts-motorer, 4-takts-motorer og større dieselmotorer. Når du har lært det mest grundlæggende, må du gerne medbringe egne ting at arbejde med. Er du interesseret i mekanik og teknik, er motorlære noget for dig. Vi arbejder altid projektorienteret, og du lærer at overskue de forskellige ”skridt”, fra dit projekt begynder, til det bliver færdigt.

Svejsning og industriteknik indgår som en del af motorlæreundervisningen og undervisningen i Mekatekno. Du får tilbudt at tage svejsecertifikat (§ 17 sikkerhedskursus), så du rent sikkerhedsmæssigt må svejse. Du vil lære de mest grundlæggende teknikker og får mulighed for at modtage undervisning i både CO2-svejsning og elektrodesvejsning. Du får også et indblik i gevindteknik, slibning, overfladebehandling og arbejde med metaldrejebænk.

Alle på motorlæreholdene må gerne efter de første 14 dage på skolen medbringe et eller andet, der trænger til et mekanisk eftersyn. Vi vil dog gerne dette sker efter aftale med din lærer i faget.

NØV 2019 150
NYD DUFTEN AF TRÆ

Træsløjd

Der arbejdes i begyndelsen med mindre opgaver, for at du kan lære nye samleteknikker og bruge de nødvendige værktøjer og redskaber. Senere kan du alt efter evner, anlæg og fantasi fremstille lamper, reoler, borde, stole mm.

I vores drejehjørne er der mulighed for at prøve trædrejning og fremstille alt fra små lysestager til større skåle. Der arbejdes med spånplader, limtræ, fyr, bøg, eg, og evt. andre træsorter efter behov. Har du lyst til at give ”gamle” møbler, lamper mm. nyt liv, kan du også arbejde med re-design i faget træsløjd.

NØV 2019 266
BESØG OS

Oplev valgfagene på egen krop

Kom og besøg os på Nøvlingskov Efterskole. Her kan du se skolen, møde elever og ansatte, samt mærke stemningen på efterskolen.

Læs mere om at besøge skolen

SAMMENTRÆKNING AF MEKANIK OG TEKNOLOGI

Mekatekno

Mekatekno er en sammentrækning af mekanik og teknologi. I faget mekatekno arbejder vi med udvikling af noget mekanisk, som gør brug af teknologien omkring os. Vi udforsker svejsning, drejebænke og 3D-maskiner. Vi arbejder på et gennemgående projekt gennem hele faget. Projektet kunne eksempelvis gå ud på at ombygge og udvikle en eksisterende maskine, men kan også gå ud på at konstruere noget helt nyt. Har du mod på at konstruere din egen lille motordrevne maskine, eller vil du gerne bygge en maskine, der kan mase dine brugte coladåser, og føler du dig nogle gange som George Gearløs, er dette måske et fag for dig. Vi kommer omkring forskellige håndværk og teknologier, som gør os i stand til at få et bredere syn på verden omkring os.

Bliv elev

Livet er fyldt med spændende valg, der er med til at forme dig, til den du er og bliver. Hvis du vælger at blive elev hos os, vil du lande et sted sammen med mange andre unge, som gerne vil udforske og opleve livet sammen. Du lander et sted, hvor vi nyder, at der er mange forskellige interesser, der bliver dyrket og afprøvet. Kom og fold oplevelserne og livet ud sammen.

Læs mere om at blive elev

Book en rundvisning

Besøg Nøvlingskov Efterskole en helt almindelig eftermiddag eller aften.

Vi glæder os til at vise jer skolen.

Læs mere her

Book en rundvisning
Skjul denne besked