background
Kostpolitik

Kostpolitik

På Nøvlingskov serverer vi en sund og varieret kost lavet af friske råvarer.

Vi serverer tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Desuden er der "åbent køkken" hver dag, hvor man kan få stillet sin sult med en grovbolle eller et stykke frugt og få en snak med køkkenpersonalet.

Sundhed

Vi vil gerne eleverne at leve sundt. Derfor arbejder vi ud fra de 10 kostråd.
For os er sundhed blandt andet:

  • sund og varieret kost
    bevægelse og motion
    søvn og balance

Kostpolitik

Nøvlingskov har en nedskrevet kostpolitik.

Download pdf med vores kostpolitik her

Elite-smiley

Køkkenet på Nøvlingskov har fået tildelt en elite-smiley. Du kan læse mere om ordningen og se skolens kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsens kontrolbesøg ved at klikke på ikonet:

Spisemiljø

Der er mødepligt til de tre hovedmåltider. Den varme middagsmad spiser alle samlet, hvor eleverne har faste pladser med de samme kammerater ca. tre måneder ad gangen. Vi begynder og slutter sammen - det giver et roligt og trygt måltid med tid til snak og hygge.

Ved de andre måltider serveres maden på buffet, hvor man selv bestemmer, hvor lang tid man bruger på måltidet.

Spisesalen fremstår lys og pæn med udsyn til vores flotte gårdhave og grønne omgivelser.

Morgenmad

Til morgenmad serveres der bl.a. havregryn, cornflakes, havregrød, tykmælk, hjemmelavet müsli, frugt, hjemmebagte grovboller, ost og marmelade.

Middag

Vi serverer meget varieret mad - fra mormor-mad til tidens trends. Maden er lavet fra bunden med gode råvarer. Vi mener, at gode råvarer giver en god smag og dermed fremmer den gode appetit. Der er altid mindst én slags salat til middagen og ofte også andet sundt tilbehør.

På skolens info-skærm kan man følge med i, hvad der serveres til middag de forskellige dage.

Aftensmad

Aftensmaden består af hjemmebagt rugbrød og et godt udvalg af pålæg og fisk. Derudover er der altid gode rester fra middagsmaden og salat.

Forfriskning/mellemmåltider

Til formiddagsforfriskningen er der rugbrød, grovboller, pålæg, frugt og gulerødder.
Om eftermiddagen og aftenen serveres der forfriskning i spisesalen. Forfriskningen består af hjemmebagt brød med ost, marmelade mm. årstidens frugt, vand, kaffe og te. Et par gange om ugen serveres der kage.