FÆLLESSKAB

At føle sige ligeværdig, med ligesindede, og samtidig have evnen til at kunne nå højere.

FORSKELLIGHED

I forskelligheden ligger styrken til at nå mål, der ligger uden for ens begrænsninger.

FAGLIGHED

At fordybe sig og blive løftet til et højere niveau med større viden og bedre evne til at reflektere

UDVIKLING

At vokse, lære og flytte sig personligt og psykisk, for at blive bedre rustet til fremtidige udfordringer.

Ten sing show om venskab, svigt og teenage-udfordringer

I knap en uge har den almindelige undervisning måttet vige for at give tid til de mange forberedelser, prøver og gennemspilninger inden premieren på årets show fra ten sing Nøv med titlen "Shhhh - sig det ik til nogen"
Årets ten sing show handlede om venskab, ballade, svigt og udfordringerne ved at være teenager. De fem venner Sune, Brian, Tanja, Lotte og Simone mødes på efterskole i 1993 og oplever her sammen glæder og sorger gennem et efterskoleår med sjov og ballade, fester, lærermøder og alle de mange øvrige ting, der sker på et skoleår
Johan Engsig Krejberg, der har en af de fem hovedroller i showet, fortæller:
- Det har været nyt og spændende at være med til at sammensætte stykket. Man har skullet tænke selv og ikke blot lære et stykke, som lærerne har skrevet eller fundet. Jeg har selv lavet de fleste af mine egne replikker i showet, og det har været sjovt.
Eleverne på Nøvlingskov Efterskole har selv stået for hele planlægningen og opførelsen af showet, som er et fast indslag i efterskolens årlige program. Og det er ikke så lidt, sådan en planlægning består af. De står selv for alt fra manuskript og skuespil til lys og lyd, så der er derfor meget der skal gå op i en højere enhed.
Selvfølgelig var det også eleverne, der stod på scenen som skuespillere, dansere, musikere og solister. Men også bag kulisserne havde eleverne funktioner som regissør, lyd- og lys-ansvarlig og sørge for at hele den tekniske del med storskærm og video fungerer.
Videre siger Johan Engsig Krejberg:
- Hele processen med at lave showet og opføre det fire gange har givet et rigtig godt fællesskab i elevflokken. Jeg har følt, at alle elever er med i showet, specielt i slutnummeret, hvor den bare får hele armen.
Ud over den vellykkede premiere er showet vist for det kommende skoleårs elever og forældre. Og ved skoleforestillingen var der besøg fra tre andre skoler, mens det hele sluttede med en forestilling for elevernes egne forældre.