FÆLLESSKAB

At føle sige ligeværdig, med ligesindede, og samtidig have evnen til at kunne nå højere.

FORSKELLIGHED

I forskelligheden ligger styrken til at nå mål, der ligger uden for ens begrænsninger.

FAGLIGHED

At fordybe sig og blive løftet til et højere niveau med større viden og bedre evne til at reflektere

UDVIKLING

At vokse, lære og flytte sig personligt og psykisk, for at blive bedre rustet til fremtidige udfordringer.

Kost og sundhed på dagsordenen på Nøv!

"Målet med henholdsvis usund uge og sund uge, som vi kørte lige før jul og i sidste uge, var at få elevernes fokus på kostens betydning. Og den øvelse er i dén grad lykkedes," siger Lars Hansen, der underviser i profilfaget Kost & motion.

"Jeg oplever, at vores elever snakker om kost, motion og søvn som aldrig før, ligesom der aktivt bliver spurgt efter nogle af de sunde snacks, som vi tilbød eleverne i den sunde uge, hvor vi havde hevet alt, hvad der minder om sukker og fedt ud af kostplanen," fortæller Lars Hansen.

I den usunde uge var der omvendt skruet helt op for kulhydraterne, sukkeret og ekstra fedt. En kost, der stod i skærende kontrast til den normale kost på skolen.

"Hvis man skal analysere på projektet, så var den sunde uge nok ikke noget eleverne for alvor bemærkede kostmæssigt, for vi spiser generelt meget sundt på skolen. Nogle enkelte bemærkede at marmeladen var væk fra morgenmaden, men ellers var det primært en daglig løbetur til middag og kravet om, at eleverne skulle en halv time tidligere i seng for at få den anbefalede søvn, som de fleste bemærkede," siger Lars Hansen, der i øvrigt har store roser til Nøvs køkkenpersonale.

"De har gjort et rigtigt godt stykke arbejde og samarbejdet om kostprojektet har været en stor fornøjelse."